Az identitáriusok és a Földközi-tengeren működő NGO szervezetek

Az identitáriusok több mint 65 000 euróval növelték a Földközi-tengeren működő NGO szervezetek tevékenységének nyomkövetésére szánt összeget.GIOVANNI ISOLINO/AFP/Getty Images

 

by Chris Tomlinson 11 Jun 2017

A jobboldali *hipster Identitárius ifjúsági mozgalom több mint 65 000 euróval növelte azt az összeget, amelyet arra fordítanak, hogy nyomon kövessék és megzavarják azokat a bevándorlókat segítő NGO szervezeteket, amelyek migránsokat mentenek ki a Földközi tengeren és Európába szállítják őket.

*(hipster Identitarius movement – ’68-as hippi eszmeiségű, természetes identitásuk megtartásáért kiálló ifjúsági, jobboldali egyetemista mozgalom, amely Európát átfogó, és egyre erősödő laza szövetséggé terebélyesedik lassanként. – Aki többet akar megtudni, itt olvashat róluk: „. . . az identitást helyezi középpontba, s teszi központi kérdésévé egy többrétegű, spirituális, intellektuális és (meta)politikai mozgalomnak. Ennélfogva az nem olvad bele vagy válik részévé a különböző közgazdaságtani irányoknak, az emberi jogoknak vagy a bel- és külpolitikának.”: fordító)

Az Identitárius ifjúsági mozgalom szellemiségét jelzi a programjuk neve is, “Védd Európát,” A mozgalom, mint Generation Identitaire – nemzedéki önazonosságot képviselő csoport, Franciaországban indult el, és a bevándorlási válság alatt és következtében Európa szerte továbbterjedt, Ausztriába, Németországba, Olaszországba és más országokba is.

A Breitbart London beszélt az osztrák mozgalom társelnökével, Martin Sellner-el, aki a mozgalom egyik legismertebb tagja. Elmondta, hogy a felemelt összegből olyan hajót bérelnek majd, amellyel, ahogy fogalmazott, “Greenpeace stílusú” taktikával nyomon követhetik és megzavarhatják a bevándorlópárti NGO-k, Nem Kormányzati Szervezetek hajóit.

A múlt hónapban a csoport már adott némi ízelítőt ebből a taktikából, amikor egy kis csónakot bérelt és megpróbálta megszakítani az SOS Mediterranee NGO-hoz tartozó Aquarius nevű hajó útját, amikor az Szicíliából kifutva Líbia irányába indult, hogy bevándorlókat keressen, akiket meg kellene mentenie.

“Rengeteg emailt-t kaptunk az önkénteseinktől, megvalósultak a finanszírozási elképzeléseink is, van legénységünk és tervünk, csak egy hajóra van még szükségünk,” mondta Sellner.

A kérdésre, hogy milyen akciót terveznek Sellner azt mondta: “radaron keresztül szoros figyelemmel kísérjük majd őket, dokumentáljuk a működésüket, és nem erőszakos, hanem Greenpeace stílusú akciókkal fogjuk megzavarni az útjukat.”

Hírdetés

Sellner hozzátette, hogy amennyiben az Identitárius hajó bajban lévő bevándorlókat talál a tengeren, nem fognak tétovázni, hogy megmentsék őket, de azzal a különbséggel, hogy visszavinnék őket Líbiába.

“A Nem Kormányzati Szervezetek az okai az összes illegális bevándorló halálnak a tengeren. Az Ausztrál NO WAY- Semmiképpen Sem –kampány bebizonyította, hogyha megállítják az embercsempészetet megszűnik a vízbefulladás is,” mondta Sellner.

Ausztrália szigorú törvényeket fogadott el, amikor csónakok kezdtek a partjaira érkezni. A menedékkérőket, átirányították a partok menti szigetekre, és olyan közösségi médiakampányt indítottak el, amelyben közölték a bevándorlókkal, hogy Ausztrália nem engedélyezi számukra a letelepedést.

Ausztrál “NINCS RÁ MÓD” kampány – VIDEÓ

(“No Way. . . nincs rá mód, nem teheted Ausztráliát otthonoddá”)

“Mivel a kormányaink semmit sem tesznek, nekünk kell intézkednünk,” mondta Sellner és azt állította, hogy Az NGO-k “egészen mostanáig teljesen zavartalanul cselekedhettek.”

Az olasz ügyészség vizsgálatot indított a bevándorláspárti NGO-k tevékenységével kapcsolatban. A szicíliai ügyész, Carmelo Zuccaro azzal vádolja a civil Nem Kormányzati Szervezeteket, hogy összejátszanak az embercsempészekkel.

Még a Frontex, az Európa Unió Határvédelmi Szervezete is aggodalmának adott hangot, mondván, hogy az NGO-k a tevékenységükkel még több bevándorlót bátoríthatnak arra, hogy útra keljen. Vannak, akik azzal vádolják ezeket a szervezeteket, hogy “taxi szolgáltatást” nyújtanak az illegális bevándorlóknak.

A Földközi tengeren eddig átkelő illegális bevándorlók száma ebben az évben új rekordot döntött  és 42 százalékra ugrott azok aránya, akik a tengerben lelték halálukat az átkeléskor.

Fordította: Urthvas Bethad

Forrás: Breitbart London

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kategória:Aktuális, Ellenállás, Hírek, Külföld, Külföldi sajtó, ránkvándorlási válság


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »