Az idei Attila Védvonal Emléktúra egyik leglátványosabb ellenőrzőpontja (+videó)

Az idei Attila Védvonal Emléktúra egyik leglátványosabb ellenőrzőpontja (+videó)

Az esős idő sem riasztotta el az elszánt résztvevőket, akik az immár 11. alkalommal megrendezett Attila Védvonal Emléktúrán teljesítették a rövidebb, illetve a teljes 44 kilométeres távot. Azonban nemcsak a túrázók, hanem az ellenőrző pontokat üzemeltető hazafias szervezetek is szokás szerint igyekeztek kitenni magukért. A Betyársereg idén az egyik leglátványosabb ellenőrzőpontot hozta létre.

A gödöllői reptérhez közeli Bolnoka -gerincen a Betyárok egy katonai sátrat húztak fel, hogy megadják a militáns alapot, valamint hogy magukat és a pecsétért sorban álló túrázókat védjék az időnként nekieredő eső elől. Emellett egy homokzsákokkal megerősített látványos cölöpbunker is készült, légvédelmi ágyú-makettel.

Az odavezető ösvényen pedig a fák törzsére elhelyezett korabeli plakátok színes nyomatai segítettek a túrázóknak kellő hangulatba kerülni.

Hírdetés

A katonai sátorban elhelyezett korabeli fegyverek, bajonettek és a Védvonalból előkerült rohamsisakok mellett további fegyverkülönlegességek is várták a Védvonal túra résztvevőit. Gál Attila fegyverszakértő ugyanis három, egyenként is ritkaságnak számító géppuskát mutatott be, rögtönzött kiselőadások keretében. Az MG13, MG34 és MG42 géppuskák látványa nagyszámú érdeklődőt vonzott, nem csoda, hogy sokan a Betyársereg bázisán tartottak nagypihenőt.

Az ellenőrzőpont hangulatát remekül visszaadja a Betyársereg által készített összefoglaló videó:

Betyársereg


Forrás:betyarsereg.hu
Tovább a cikkre »