Az idegenek ajándéka: 50 köbméter szemét és fekália

Visszautasítja a Józsefvárosi Önkormányzat, hogy ők vagy a polgármester, Kocsis Máté záratta volna be a II. János Pál pápa téren található játszóteret, azzal a céllal, hogy a gyerekek ne tudjanak játszani. Tegnap a Népszabadság munkatársa azt követően kereste meg állampolgárként az önkormányzatot, hogy „Építési terület” feliratú táblákat helyezett ki a játszótér kerítésére. A derék kolléga persze gondosan elkerülte a melegben elviselhetetlen ürülék-halmazokat.

Az önkormányzat most közleményében azt írja, a valóság az, hogy a Főkert zrt. hozta meg az erre vonatkozó döntést és intézkedést, figyelemmel a játszótéren lévő emberi ürülék mennyisége miatti fertőzésveszélyes helyzetre.

Hírdetés

Közölték: az elmúlt három napban az önkormányzat városüzemeltetési szolgálata megnövelt létszámmal, jelentős ráfordításokkal végezte a közterület-fenntartási munkálatokat a volt Köztársaság téren, együttműködve az FKF és a Főkert munkatársaival. „A közös intézkedések eredményeként napi 96 többletmunkaóra került elrendelésre a tér és a környék takarítására” – fogalmaznak.

Ebben mint 50 m3 hulladékot gyűjtöttek össze és szállítottak el. (Ez a mennyiség magában foglalja az eddig begyűjtött ürüléket is.) Ezzel egyidejűleg megkezdődött a megrongálódott zöldfelületek és sérült kerítéselemek felmérése is. A következő napokban megtörténik a játszótér és a homokozó ürülékmentesítése, közegészségügyi vizsgálata, amely eredményének ismeretében vagy szitálással és vegyszerezéssel megtisztításra kerül a homok, vagy a teljes cseréje történik meg – tették hozzá.

Mint írták: jelenleg a közterület-felügyelet munkatársai is emelt létszámban teljesítenek szolgálatot, a rendőrséggel együttműködve fokozottan vigyáznak a tér rendjére és az ott tartózkodók biztonságára.
A Józsefvárosi Önkormányzat üdvözli a Fővárosi Önkormányzat migránsokat érintő akciótervét, reményeink szerint annak következtében megnyugtatóan rendeződhet a téren kialakult helyzet. Az önkormányzati cégek és intézmények jelentős ráfordításainak eredményeként a téren tegnap és ma már sokkal rendezettebbek voltak a körülmények a múlt hét végéhez és e hét elejéhez képest, de a hosszú távú rendezést reményeink szerint a téren táborozó migránsok fővárosi tranzitállomásokra történő átkísérése fogja jelenteni. Ameddig ez meg nem történik, nyolc mobil WC üzembe helyezésével igyekszünk megakadályozni a hét elején tapasztalható drámai közegészségügyi állapotok újbóli kialakulását. A mobil WC-k ürítéséről minden reggel az Fővárosi Csatornázási Művek gondoskodik – zárul a közlemény.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »