Az IÁ palmürai betörése miatt cukkolják a jenkik az oroszokat

Nagyon gyorsan menekültek el a szíriai kormányerők Palmürából, lehetővé téve, hogy az Iszlám Állam nevű terrorszervezet fegyveresei rátegyék a kezüket az ott lévő fegyverekre és hadianyagra – állapította meg helyi idő szerint kedden Jeff Davis, az amerikai védelmi minisztérium szóvivője.

“Úgy tűnik, az Oroszország támogatását élvező rezsim annyira Aleppóra összpontosít, hogy elfelejtettek belenézni a visszapillantó tükörbe” – fogalmazott Davis.

Palmürát vasárnap foglalták el ismét a szélsőségesek. A terroristák először tavaly májusban foglalták el a romvárost, amely az UNESCO Világörökség része. A kormányerők orosz segítséggel kilenc hónappal ezelőtt foglalták vissza Palmürát.

Hírdetés

Jeff Davis szerint Palmüra visszahódítása az Iszlám Állam egyik legjelentősebb ellentámadását jelenti.

Kitért arra is, hogy az szélsőségesek páncélosokat és tüzérségi ütegeket is zsákmányolhattak a szíriai kormányerők gyors távozása miatt.

Moszkva az amerikai együttműködés hiányát okolta a város ismételt elestéért. John Kirby, a washingtoni külügyminisztérium szóvivője szerint viszont sem a szíriai rezsim, sem Oroszország nem akar az Iszlám Állam ellen harcolni, Damaszkusz és Moszkva is beéri az ellenzék eltiprásával, akárhány ember életébe is kerül.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »