Az év színe 2023

Az év színe 2023

A 2023-as év színe a vöröses árnyalatú Viva Magenta 18-1750. A Pantone Intézet 2000 óta minden év decemberében bejelenti a következő év színét.

A Viva Magenta 18-1750 élénk, lüktető, merész, optimista hangulatot árasztó bíbor vörös. Magában hordozza az új élet ígéretét, bátor és lüktető szín, túláradó örömöt és optimizmust fejez ki.

Hírdetés

A bíbor jellemzően a hatalom és az előkelőség színe. Bíbor színű tógát viseltek a római arisztokraták, majd a Bizánci és a Német-Római Birodalom császárai hordták, valamint hosszú évszázadokon át a római katolikus bíborosok. A bíbor Japánban is a császár és az arisztokrácia színe volt.

A Pantone Color Institute ™ világszerte ismert színekkel foglalkozó tanácsadó intézet, előre jelzi a globális színtendenciákat és a szezonális színtrendeket, valamint minden évben megválasztja a következő év Pantone színét. A Pantone a legnagyobb és legismertebb globális márkákkal működik együtt abban, hogy azok a márka építési stratégiájukban maximálisan ki tudják használni a színek erejét, hatását, pszichológiáját.

A 2022-es év színe a PANTONE 17-3938 Very Peri volt. A kék alapszínbe vegyülő vörös árnyalat a visszatérő kreatív szellemet, magabiztosságot és merész kíváncsiságot testesítette meg.

Körkép.sk/Színkeverés.info


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »