Az eurovíziós döntőben a cigányunk – nem annak örül, hogy az országot képviselheti, hanem hogy "romaként" jutott be

Az eurovíziós döntőben a cigányunk – nem annak örül, hogy az országot képviselheti, hanem hogy "romaként" jutott be

Bejutott Pápai "Joci" az Origo című dallal az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe csütörtökön este Kijevben. "Nekem már az győzelem, hogy egyetlen romaként a döntő résztvevője lehetek" – fogalmazott az énekes az MTI-nek.

Az elvileg Magyarországot képviselő, de cigány dallal fellépő énekes (az őt kijuttató metéltek és tanítványaik ugyanis úgy gondolják, a magyar kultúrát inkább nem kellene mutogatni, lásd bőgatya és fütyülős barack) a verseny második elődöntőjében a 18 előadóból a tíz legjobb közé került a szakmai pontok és a közönségszavazatok kombinációja alapján kialakult összesítésben, így lett a 26-os döntő résztvevője.

“Nekem már az győzelem, hogy egyetlen romaként a döntő résztvevője lehetek” – fogalmazott Pápai az elődöntő után. Hozzátette: tudomása szerint az Eurovíziós Dalfesztivál történetében még soha nem volt "roma" előadó a döntőben, így számára óriási siker, hogy idáig eljuthatott. Kiemelte: csapata mellett az MTVA-tól is nagyon sok segítséget kap és kapott, hogy eredményesen haladhasson a döntőig vezető úton.

Hírdetés

Íme a tudatlanabbak számára Magyarországot megjelenítő dal:

//vk.com/video_ext.php?oid=207753182&id=456239320&hash=93b474712984b5ac&hd=1

"Megy a cigány az Eurovízióra!" – így örvendezett korábban a Majka nevű fajtársa:

(Kuruc.info – MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »