Az Európai Unió jelenlegi formájában fenntarthatatlan…

Az Európai Unió jelenlegi formájában fenntarthatatlan és minden bizonnyal csak egy uniós szerződésmódosítás oldhatja fel a konfliktust – hangzott el az Alapjogokért Központ, Az Európai Unió jövője: EP-választás után – szerződésmódosítás előtt? – című konferenciáján.

Az új bizottságnak olyan elnök kell, aki nem politikai bizottságként határozza meg az Európai Bizottság működését, hanem a szerződések őreként -minderről Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője beszélt.

Hírdetés

Magyarországon könnyű értékelni az EP-választás eredményét, mert a Fidesz-KDNP által elért 53 százalékos eredmény az unióban rekordnak számít – mondta Gulyás Gergely. A Miniszterelnökség szerint az európai eredmények értékelése kettős: a balliberálisok szerint a szuverenista erők vereséget szenvedtek. A valóság ezzel szemben, hogy a szuverenisták megerősödtek, de nem szereztek többséget – tette hozzá. Az eredmények értékelésében fontos szempont, hogy az unió szervei közül nem a parlament, hanem a miniszterelnökök tanácsa a legfontosabb.

origo nyomán


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »