Az Európai Parlament történetének legiszonyatosabb, szabadságkorlátozást célzó szavazása ma

Az Európai Parlament történetének legiszonyatosabb, szabadságkorlátozást célzó szavazása ma

freedom-of-speech-freedom-of-speech-19188412-340-450

– a már idomított európai média hallgatása mellett

RUSSIA TODAY

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén ma szavaz egy jelentésről, amely ezt a nevet kapta:   „A harmadik felek által kifejtett EU-ellenes propaganda elleni fellépést szolgáló uniós stratégiai kommunikáció”, amely az orosz hírszolgáltatókat (mint a Russia Today, Sputnik, stb.) a terrorista Iszlám Állammal hozta közös nevezőre, mint amelyek ellen az EU-nak harcolnia kell. (Mint itt olvasható volt a november 21-i szemlében, a jelentést a Sputniknak nyilatkozó  Holger Eekhof volt CDU-politikus őrültnek nevezte. A jelentés spiritus rectora az Európai Parlament külügyi bizottságának néppárti vezetője, Elmar Brok, a német oroszutáló neokon.)  Nem jogszabályi határozatról van szó. Mint a jelentésben olvasható: „Az EU folyamatos dezinformációs nyomás alatt áll  olyan országok részéről, mint Oroszország, és nem állami szereplők részéről, mint az Iszlám Állam, az al-Kaida és egyéb erőszakos dzsihadista terrorista csoportok, amelyek pártolják az erőszakot, és ál hírügynökségeket, valamint internet trollokat használnak arra, hogy kihívást intézzenek a demokratikus értékek ellen és megosszák Európát”.

A témát korábban plenáris ülésen vitatták meg. A vita során a spanyol Javier Couso Permuy európai parlamenti képviselő kifogásolta a jelentést, mint ami „az európaiak intelligenciája elleni inzultus… és téboly, amely hisztériát kelt Oroszország ellen… Veszélyes jelentés, amely konfrontációba sodor bennünket és az információ szabadsága elleni támadás… amely egy síkra helyez egy országot, amely az ENSZ Biztonsági Tanácsáénak és multilaterális szervezetek tagja terrorista csoportokkal…”  (Hogy ez a hír is a Russia Today-ből származik, csak alátámasztja, hogy itt terrorszemléről van szó. De  hiába kerestük máshol.)

 

SPUTNIK

Phil Giraldi volt CIA-tiszt elmondta az orosz hírügynökségnek, hogy az amerikai médiumok az „álhírek” ürügye alatt ki akarják irtani a szabad és valóban független hírforrásokat, mert azok veszélyeztetik hírmonopóliumukat.

*             *             *

Az orosz hírportál arról jelent, hogy kiderült, egy német állami intézmény is a Clinton Alapítvány szponzorai között volt. 2013 és 2016 között a Német Nemzetközi Együttműködési Tanács (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit – GIZ) 2,4 millió dollárt adott Clintonéknak.
MEEDIA

A médiával foglalkozó szakportálnak adott interjújában Roger Köppel, a német Weltwoche hetilap főszerkesztője kijelentette, az amerikai elnökválasztási kampány során azok az emberek, akik abból élnek, hogy megszólítsák az olvasókat és nézőket, szisztematikusan „a valóság mellé publikáltak”. Ez mindenek előtt az amerikai és német médiumokra vonatkozik. Az utóbbi tekintetében kiemelte, a Spiegel a legrosszabb. „Annak már semmi köze az újságíráshoz”. Az ilyenfajta, Trumpot „a világ végével egyenlővé tevő újságírás mögött egy orrát fennen hordó, a teljesen demokratikus népi döntés gyűlölettel teli elvetése rejtőzik”.

 

THE RUTHERFORD INSTITUTE

A polgárjogokat és az emberi jogokat támogató agytröszt arról ír, nem is az amerikai média, hanem maga az amerikai kormányzat a főbűnös az álhírekben.

 

YAHOO NEWS

Guy Verhofstadt, az Európai Parlament liberális frakciójának vezére, volt belga miniszterelnök tegnap arra figyelmeztetett, hogy „autokrata kör” akarja megtorpedózni az EU-t. Ezt a kört az orosz és a török elnökben, valamint jövőbeni társukban, Donald Trumpban fedezte fel. „Amit látok ma, az az oroszok, az amerikaiak és a törökök…együtt dolgoznak többé-kevésbé európai területen, hogy elpusztítsák az európai modellt”. Verhofstadt közölte, Putyin „anyagilag nyíltan támogatja anyagilag a populista és euroszkeptikus pártokat”. Az említett három vezető, mondta Verhofstadt még „gondolkodásmódunkat és értékeinket is el akarják pusztítani.”

 

EURACTIV

James Crisp, a brüsszeli szakportál nem egyengondolkodó csodabogara az EurActiv által szétküldött kommentárjában azonnal megtámadta Verhofstadt liberális EP-vezér fenti kijelentéseit, így kezdve publicisztikáját: „Valóban van nemzetközi összeesküvés arra, hogy elpusztítsák az Európai Uniót? Guy Verhofstadt így gondolja.

 

DIE PRESSE

A vezető osztrák lap azt a véleményét hangoztatja, hogy Donald Trump a TPP (TRANS-PACIFIC PARTNERSHIP) szabadkereskedelmi megállapodás felmondásával az ázsiai partnereket Kína karjaiba löki. Japán teljesen fel van dúlva. Abe Shinzo japán miniszterelnök kijelentette, az USA a TPP nélkül jelentéktelen. A megmaradt tagok ugyan ratifikálhatják a szerződést az USA nélkül, de Tokió szerint ennek semmi értelme.

 

DEUTSCHE WIRTSCHAFTS NACHRICHTEN

A valutareform káoszba taszította Indiát címmel a független német portál arról ír, hogy két héttel ezelőtt lecserélték az 500 és 1000 rúpiás bankjegyeket. Azóta százezrek állnak sorban a bankautomatáknál, de nem kapnak pénzt. Üzletek  zárnak be, mert az embereknek nincs pénzük. A túlnyomó részben a készpénzre támaszkodó indiai gazdaság gyakorlatilag leállt. A kis- és közepes vállalatok leállították üzemelésüket, mert nem tudják kifizetni számláikat. Eddig pusztán azért nem került sor nagyobb tüntetésekre, mert Indiában a tüntetőket készpénzért toborozzák. (Mint ismeretes, India demokrácia.)

 

THE NEW YORK TIMES

George Soros /a Stockholm-szindrómásoknak: „Soros György, a magyar származású üzletember/filantróp”/ 10 millió dollárt ígér a gyűlöletbűncselekmények elleni harcra  címmel a lap arról ír, hogy alapítványa segítséget nyújt az elnökké választott Donald Trump kampányának gyújtó hangulatú retorikájával kapcsolatos gyűlöleti bűncselekmények elleni küzdelemhez.

 

THE JERUSALEM POST

Nem értek egyet azzal, amit Hitler tett és nem értek azzal, amit Izrael tett Gázában címmel a lap felháborodottan ír arról, hogy a török elnök nem javult és ismét párhuzamot vont Hitler és Izrael között egy izraeli tévének adott interjújában.

 

AFTERPOSTEN

Norvég adományozók több száz millió dollárt adtak a Clinton Alapítványnak. Az erről szóló cikk kiemeli, hogy Norvégia volt az alapítvány egyik legnagyobb támogatója annak jegyében, hogy minél több pénzt ad valaki, annál nagyobb a befolyása.

 

THE GUARDIAN

A brit lap véleménycikket írt arról, hogy Tony Blair volt brit munkáspárti miniszterelnök a Brexit és Trump győzelme nyomán jövőre új szervezetet állít fel, amelynek feladata, hogy megvizsgálja, miként öntötték el a „középbalt” a populisták erői.  A publicisztika lényege: Blair nem normális és inkább saját szerepét vizsgálná a populisták előretörésében. Blair bűnrészes volt az iraki háborúban is, amely emberek százezreinek a halálát okozta. Egy ilyen embernek, írja a lap, normál esetben már rég ki kellett volna vonulnia a politikából.

 

THE DAILY CALLER

Ron Paul volt kongresszusi képviselő a portálnak adott exkluzív interjújában arra figyelmeztetett, hogy „a neokonok árnyékkormánya” „hamis zászló” alatti incidenst szervezhet azért, hogy Donald Trump alakuló kormányát új háborúba vonszolja. Kifejtette: „A neokonok a 9/11 előtt is állandóan arról beszéltek, hogy nem tudják végrehajtani programunkat addig, ameddig egy Pearl Harbor-féle esemény nem történik”.

 

NEUE ZÜRCHER ZEITUNG

A zsidók továbbra is fizetnek biztonságukért címmel a vezető svájci lap arról ír,  hogy semmilyen jogi alapja nincs annak, hogy a zürichi zsidó közösség intézményeinek biztonságáról és védelméről a kanton vegye át az anyagi gondoskodást, illetőleg, hogy a közösséget a kanton anyagilag támogassa.

 

REUTERS

A washingtoni Holocaust Múzeum „riadalmát” fejezte ki a fehér nacionalisták hétvégi találkozója miatt. A National Policy Institute – amely „neonácikat, fehér szuprematistákat és antiszemitákat magába foglaló alt-right mozgalom része” – gyűlést tartott a szövetségi tulajdonban lévő. washingtoni Ronald Reagan épületben.

 

NÉPSZAVA USA

A barbarizmus világforradalma címmel írt igen nagy terjedelmű cikket Bartus László, a lap főszerkesztője arról, mit is jelent (a számára világkatasztrófával járó) Trump győzelem. Eszmefuttatását erre futtatja ki:  Most azokra nem térnénk ki, akik szerint Trump, Orbán és Putyin majd visszaszorítja korrupciót. Ezek csak szimplán antiszemiták és az “elitellenességük” antiszemitizmus. Azokra sem, akik a fehér faj felsőbbrendűségét hirdetik és ezért “keresztények”. Az pedig legyen gyanús mindenkinek, aki Trump megválasztásának örül, esetleg tett is érte, hogy a Ku-Klux-Klan és a neonáci csoportok krémjével keveredett egy táborba.

 

 

 

 

 

Megosztás:


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »