Az Európai Parlament megint politikai ítélőszéket játszik

Az Európai Parlament megint politikai ítélőszéket játszik

Az Európai Parlament szerdán délután a lengyel jogállamiság helyzetéről vitázott. „Az Európai Parlament félreértelmezi a saját szerepét, politikai ítélőszéket játszik és állandóan mindenféle szankciókat követel” – mondta el felszólalásában Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő.

Ismét napirendre került a jogállamiság az Európai Parlament plenáris ülésén, ezúttal többek között a lengyelországi médiahelyzetről, igazságszolgáltatási és oktatási reformokról szólt a vita.

Hírdetés

Hidvéghi Balázs felszólalásában elmondta: az Európai Parlament baloldali többsége mindig talál ürügyet arra, hogy a sokszínűség és az elfogadás jegyében azokat támadják, akik valamiről mást gondolnak. „Most épp Lengyelország van soron. Ez a vita eredetileg egy médiatörvény-módosításról szólt volna, de valójában már megint, minden létező témában támadják Lengyelországot” – mutatott rá a képviselő.

„Nem az Európai Parlament feladata az, hogy ezekben előre ítélkezzen. És pláne nem feladata az, hogy tagállami alkotmányos ügyekbe beleavatkozzon, Lengyelországnak joga van dönteni az igazságszolgáltatási rendszeréről, joga van dönteni a bevándorlásról, és joga van dönteni családjogi kérdésekről” – húzta alá a fideszes képviselő.

(Sajtóközlemény)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »