Az európai országok rövidítenek a karantén idején – a szlovákiai politikusok csak tárgyalnak róla

Az európai országok rövidítenek a karantén idején – a szlovákiai politikusok csak tárgyalnak róla

A karantén idejét külföldön jelentősen lerövidítik a gazdaság fellendítése érdekében. Általánosan öt napról beszélnek, ami az oltottakra és az oltatlanokra is vonatkozik. Nézzük, milyen karanténszabályok vannak érvényben más országokban!

A Covid-19 omikron változata, amely Európa-szerte a fertőzések számának ugrásszerű növekedését okozza, lehetővé tette a karantén jelentős lerövidítését az egyes országokban. Ennek oka a gazdaság és a jelentős munkaerőhiány miatt aggódó vállalatok fellendítése.

A Covid-19 omikron változata, amely Európa-szerte a fertőzések számának ugrásszerű növekedését okozza, lehetővé tette a karantén jelentős lerövidítését az egyes országokban. Ennek oka a gazdaság és a jelentős munkaerőhiány miatt aggódó vállalatok fellendítése – írja a Trend.

Hírdetés

A karanténidőszak lerövidítése valószínűleg Szlovákiában is valósággá válik. Egyelőre azonban más európai országokhoz képest messze le vagyunk maradva. Míg nálunk csak most tárgyalnak ennek lehetőségéről, addig Európában már december vége óta fokozatosan, sok helyen egyik napról a másikra, bevezetik ezt az intézkedést.

Nézzük, milyen karanténszabályok vannak érvényben más országokban! Folytatás a galériában!

(br, trend)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »