Az európai értékek helyett a másság kultuszában hisznek Flandriában

Az európai értékek helyett a másság kultuszában hisznek Flandriában

Az európai értékek helyett a másság kultuszában hisznek Flandriában

Bart Somers, az Open VLD (Open Vlaamse Liberalen en Democraten, Nyílt Flamand Liberálisok és Demokraták) párt magasbeosztású tagja, 1997 és 1999 között a párt elnökének, a közismert magyarfóbiás Guy Verhofstadt, szóvivője. Jelenleg a flamand kormány polgári integrációért és esélyegyenlőségért felelős minisztere, továbbá Mechelen (Belgium) város polgármestere. 2017 februárjában a világ legjobb polgármesterévé választották, mert 2001-es polgármestersége kezdete óta Mechelent a bevándorlók integrációjának példaképévé tette.

Hírdetés

2021 elején két belga szervezet, a Join.Vlaanderen (Csatlakozz.Flandria) és a Kisebbségi Fórum kötelezettségi nyilatkozatot írt alá egy új közös szervezet kialakításáról. A fent említett Bart Somers örült a megállapodásnak. „Nagy a társadalmi kihívása egy befogadó Flandria megvalósításának. Az új szervezet konkrét megoldásokkal fog együttműködni az érintettekkel az esélyegyenlőség előmozdítása érdekében.” A szervezet örülhet, hiszen a bőkezű miniszter az együttműködés gördülékenységéének érdekében évi 850 000 euró (300 millió Ft) működési költségvetést biztosított.

Bart Somers az új szervezet felállását ezzel dicsérte: „Különböző hálózatokat, szervezeteket és polgárokat fogunk összehozni a sokféleségben, hogy egy nagy befogadó társadalommá váljunk.” Majd azt is hozzátette, hogy „Nem a különböző közösségek Flandriájában, hanem a többfajta identitással rendelkező polgárok Flandriájában hiszek.” – írja az Erdély.ma belgiumi munkatársa.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »