Az Európai Baloldal is örül, hogy legyőzték a fasisztákat

Győzelem a fasiszták felett

Bár a francia választás során üstökösként robbant be a kommunista párt által is támogatott Jean-Luc Melenchon, a második fordulóban nehéz választással néztek szembe a francia szavazók.

A neoliberális megszorítások és a szintén megszorító, de antidemokratikus és képmutató fasiszta jelölt közül kellett választaniuk.

Hírdetés

Ilyen esetben józanul és felelősséggel kellett az előbbire voksolni, még ha ez szintén súlyos problémákat jelez előre.  A piac szerepét fetisizáló, neoliberális politika a jövőben ismét megerősítheti a szélsőjobbot, ahogy az hazánkban és szerte Európában is történt.

Gratulálunk testvér-szervezeteinknek, a francia radikális baloldalnak és a francia népnek, amely felelősségteljesen hozzájárult a fasiszták vereségéhez, de a jövőben kemény ellenzéke lesz a várt munkásellenes intézkedéseknek.

Bízunk benne, hogy a valódi francia baloldal erősödésével lehetséges lesz a parlamentben és az utcákon is képviselni a szegények, elesettek, rászorulók, dolgozók, diákok, nyugdíjasok és demokrácia iránt elkötelezettek érdekeit.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »