Az EU zsákutcába jutott és államok laza szövetségébe hullik

Az EU zsákutcába jutott és államok laza szövetségébe hullik

Deutsche Wirtschafts Nachrichten

Az európai kormányok riadt állapotba jutottak: az Európai Központi Bank belátható időn belül csökkentetni fogja az államkölcsönök nagyvonalú eladását és végül azt beszünteti. Így hektikus keresés indul majd meg más pénzforrások feltárására az államháztartások finanszírozására. Miután az eurovédelmi ernyője (Európai Stabilitási Mechanizmus – ESM) több mint 400 milliárd euróval rendelkezett, a pénzügyminiszterek kapzsikká váltak. Ennek vége.

Az EU-államoknak együttesen a teljes éves hiánya mintegy 250 milliárd euró, amiből az EURO-államokra mintegy 165 milliárd euró jutott.

Úgyhogy most beindul a nyúlkálás a 400 milliárdos tartalékhoz.

Hírdetés

Az állam- és kormányfők, illetve a pénzügyminiszterek körében most egyre inkább körvonalazódik a szándék, hogy az ESM-t az Európai Bizottság beavatkozása nélkül alakítsák át. Mert az EB az egészet csak bonyolultabbá tenné és a hatékony eljárási módot akadályozná.

/A hosszú cikk nagyon jó, de ismertetése legalább egy és negyed órát venni igénybe. Akik németül olvasnak, feltétlenül ajánlatos, mert nagyon jó hír erről a rothadt EU-nak az újabb nehézségéről./

/A cikkhez tették ki egyébként a mellékelt fotót. „Mintha” a magyar miniszterelnök egyre inkább a „családi fotók” középpontja felé tartana. Hogy Merkel pofája nem sugároz örömöt, az külön jó hír./

 

 


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »