Az EU-s szocialistáknak csípi a szemét a Fidesz-KDNP győzelem

Az EU-s szocialistáknak csípi a szemét a Fidesz-KDNP győzelem

“Bármilyen nagy többséget is szerzett Orbán, ez nem menti fel az alól, hogy tiszteletben kell tartania az EU jogát és értékeit” – reagált a magyar országgyűlési választások eredményére hétfőn Brüsszelben közzétett nyilatkozatában Hannes Swoboda, az Európai Parlament (EP) szocialista frakcióvezetője.

Hannes Swoboda

Hírdetés

Swoboda szerint a magyar miniszterelnök “az elmúlt néhány évet azzal töltötte, hogy átírta az alkotmányt, és olyan törvényeket vitt keresztül, amelyek rendszeresen túlmentek azon, ami elfogadható egy európai demokráciában”.
Az Európai Uniónak ezért – folytatta az osztrák szociáldemokrata politikus – továbbra is szoros figyelemmel kell követnie, tiszteletben tartja-e az európai jogot az új Orbán-kormány. A szocialista EP-frakcióvezető úgy véli, hogy sürgősen létre kell hozni azt a megfigyelő csoportot, amelyet az EP tavaly júliusban – az úgynevezett Tavares-jelentés elfogadásakor megszavazott határozatában – javasolt.
“A szélsőjobboldali Jobbikra adott szavazatok számának növekedése azt mutatja, hogy Orbán nacionalista retorikája nem száll szembe a szélsőségességgel, hanem bátorítja a gyűlölet zavaró légkörét” – olvasható Hannes Swoboda nyilatkozatában.

No visits yet


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »