Az EU nem hajlandó fejet hajtani a szentpétervári áldozatok előtt

A 11 halálos áldozatot követelő szentpétervári metrórobbantás után hiába várjuk, nem borulnak orosz nemzeti színekbe az európai épületek, az Eiffel-torony, a Brandenburgi kapu. Nincs „je suis Ivan”, nincsenek ruhájukat szaggatva zokogó européer demokraták. Az orosz áldozat Európának nem áldozat. Az európai „kifinomultaknál” még Izrael is több emberséget volt képes felmutatni. Tel-Avivban a városháza tömbjét napok óta orosz nemzeti színű kivilágítás díszíti.

Magyar Menedék - Soros

Hírdetés

Párizs polgármestere, Anne Hidalgo ugyan közzétett egy rövid együttérző üzenetet személyes Twitter-folyamán, de a város nevében semmiféle hivatalos megemlékezés vagy részvétnyilvánítás nem történt. Berlin kancellári szenátusa – ami a főpolgármesteri hivatalnak felel meg – közleményt adott ki, amely szerint Berlin városa semmiféle megemlékezést nem tervez, mert Szentpétervár „nem partnere” Berlinnek.

A Brandenburgi kaput korábban a párizsi, brüsszeli, ankarai, orlandói és tel-avivi merényletek idején váltakozva öltöztették fényfestéssel a terrortámadásokat elszenvedett országok színeibe, Orlando esetében pedig a homoszexuális mozgalom szivárványába. Ezzel kapcsolatban a város vezetése úgy fogalmazott, hogy Orlando „a melegmozgalom révén” partnere Berlinnek, ezért fejezte ki a város részvétét a floridai város melegbárjában tavaly júniusban elkövetett fegyveres mészárlás áldozatai felé.

Polgár Tamás


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »