Az EU nem Európa- A valódi Európa az Atlanti-óceántól az Urálig tart

Az EU nem Európa- A valódi Európa az Atlanti-óceántól az Urálig tart

Európa nem azonos az Európai Unióval! A valódi Európa az Atlanti-óceántól az Urálig tart, Írországtól, Oroszországig.
Az ír szerzetesek sokat tettek azért, hogy Európa kereszténnyé váljon, Oroszország sokat tesz, hogy keresztény is maradjon. Az igazi Európa kulturális alapjai: Shakespeare, Bach, Novalis, Gogol, Verdi, Vivaldi, Michelangelo, Petőfi, Goethe, Mickiewicz, Tolsztoj, Gaudí, Mozart, stb.
Az EU vezetősége nem sajátíthatja ki magának “Európát”, hisz Európa nem csak a “nyugatból” áll.
Európa csak akkor tud továbbfejlődni és betölteni a küldetését, ha a “kelet” a “közép” és a “nyugat” egyensúlyban van egymással.
A “kelet” hordozza a spiritualitást a keresztény tradíciókat, a “közép” az államok és népek, egyenrangúságát, a “nyugat” a gazdasági erőt.
Képletesen egy egészséges ember is fejből, szívből és végtagokból áll, bármelyik elveszik, vagy a másik kettőn uralkodik, az ember megbetegszik.
Az EU vezetősége a Közép-Európát “gyarmatnak” Kelet-Európát leginkább Oroszországot meg ellenségnek tartja, miközben Nagy Britannia ki fog lépni az EU-ból..
Ez a fajta szemlélet Európa betegségét eredményezik, és nem fenntartható. A XXI. századra talán megértjük, hogy Európa egy egység és az együttműködés visz előbbre, nem pedig a diktátumok, a szankciók.
Ez az együttműködés csak szellemi, spirituális alapokon jöhet csak létre, a materializmus, a lét alapjainak tagadása az ateizmus által csak a széteséshez vezethet.
Közép-Európa már megtapasztalta a keleti materializmust (kommunizmus) és a nyugati materializmust (kapitalizmus) is.
Most már a végletekből tanulva, kezd megszületni az aranyközépút.

Közép-Európa Konföderáció

Hírdetés

magyartudat.com

No visits yet


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »