Az EU nagyot akar rúgni Magyarországba

Az EU nagyot akar rúgni Magyarországba

Szakértők előkészítenék a külföldi magyar állami tulajdon lefoglalását.

Ha hinni lehet az amerikai neokonzervatív vonalat hűen követő német Die Welt napilapnak, az EU akkorát fog rúgni Magyarországba, amilyenre az Unió történetében nem volt példa.

E lap csütörtökön 13:50-kor tette közszemlére azt a cikkét, amely arról ad hírt, hogy szakértők olyan intézkedést készítenek elő, amivel Magyarországot igen fájdalmasan tudják megbüntetni, amiért a magyar kormány nem hajlandó az Európa Bíróság döntését elfogadni a menekültek elosztására.

Ez lenne az első ilyen büntetés az EU történelmében, teszi hozzá a cikk.

Az eddig nem használt eszköz az lenne, hogy a magyar állam külföldön lévő ingatlanjait zár alá vennék.

Olyan ingatlanokat és épületeket vennének zár alá és adnának el, amelyek a magyar állam tulajdonai, de külföldön vannak, nyilatkozta Stefan Lorenzmeier Európa-jogi szakértő. Szerinte „jogilag egy ilyen intézkedés megengedhető lenne, ha Magyarország továbbra is elutasítja, hogy az Európa Bíróság döntését elismerje.”

Hírdetés

Az igen rövid beszámoló arról nem szól, hogy milyen jogi alapra helyeznék ezt a páratlan fenyegető lépést.

A vezető német lap, a Frankfurter Allgemeine Zeitung még az előbbinél is tovább megy. Mint a 444.hu, amely a pápánál is pápább akar lenni, ha például a nyilvánosság orosz ellenes ráhangolásáról, háborús hisztériakeltésről van szó, amelynek a bűnöse természetesen mindig Putyin, a világot mozgató zöld gyíkember.

Nem elég az, hogy ez a portál a neokonzervatív hazugsággyárnak megfelelően sorozatban tényként állította be a több mint százezres létszámúnak vizionált, de valójában tegnap 12 ezer katonával kezdődött Zapad 2017 orosz-belarusz hadgyakorlatot, amely szerény védelmi reagálás a NATO-nak Oroszország keleti határain folyamatosan zajló kardcsörtetéseire (NATO-bővítések, csapatmozgások, csapaterősítések, hadgyakorlatok, katonai támaszpontok, „rakétavédelmi” ütegek telepítése, stb.), de arcátlanul meghamisítja még a neokonzervatívok háborús uszítása céljából kiadott nyugati média hazugságokat is, azokra jó pár lapáttal rátéve.

Így e portál ezzel a címmel vezette félre nem kis számú olvasótáborát: „Svédország egy nagy hadgyakorlattal válaszolt az orosz hadgyakorlatra”.

Ezzel szemben a tény, ha már e portál szerint időben ilyen gyorsan lehet reagálni egy hadgyakorlatra hadgyakorlattal: az Aurora 17 nevű, 20 ezer svéd és NATO-katonát megmozgató hadgyakorlat hétfőn kezdődött, míg a Zapad csütörtökön, vagyis a címnek így kellett volna hangzania: „Oroszország egy kisebb hadgyakorlattal válaszolt a svéd hadgyakorlatra”.

Lovas István


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »