Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye várja a papi hivatásra készülők jelentkezését

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye várja a papi hivatásra készülők jelentkezését

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében a papságra jelentkezők idei konkurzusát (felvételijét) június utolsó hetében tartják Esztergomban. A jelentkezők az Érseki Papnevelő Intézetben háromnapos közös program keretében ismerkednek a szemináriummal. Ennek végeztével kerül sor az Erdő Péter bíborossal, az egyházmegye főpásztorával való személyes találkozásra és a felvételi beszélgetésre.

Kérik, hogy mindazok, akik az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye papnövendékének szándékoznak jelentkezni, Erdő Péter bíborosnak küldjék írásbeli felvételi kérelmüket, legkésőbb május 31-ig eljuttatva a Főegyházmegyei Hivatalba (1014 Budapest, Úri utca 62.).

A kérelemhez mellékelni kell az érettségi bizonyítvány másolatát; az esetleges korábban végzett felsőfokú tanulmányokat, illetve a nyelvi végzettséget igazoló dokumentumok másolatát; három hónapnál nem régebbi, „nagyalakú” (tehát a bérmálást, elsőáldozást és esetleg egyéb anyakönyvi információkat is tartalmazó) keresztlevelet; részletes, saját kézzel írt önéletrajzot; plébános vagy lelkivezető által írt ajánlást, valamint friss erkölcsi bizonyítványt. A levélben az állandó lakcím vagy tartózkodási hely megjelölése mellett egy olyan elérhetőséget (telefonszámot és/vagy e-mail-címet) is fel kell tüntetni, melyen keresztül rövid időn belül kapcsolatba tudnak lépni a jelentkezővel.

A konkurzus menetéről a szeminárium küld tájékoztatást a jelentkezőknek.

*

A papi hivatás iránt érdeklődők további információkat találnak és kérdéseiket is feltehetik ezen a honlapon keresztül.

A szükséges dokumentumok jelenlegi hiánya, vagy a folyamatban lévő tanulmányok időben bizonytalan befejezése ne tartsa vissza a hivatást érző fiatalokat a jelentkezéstől.

Hírdetés

* * *

A Nyesté-re, azaz a Központi Szeminárium nyílt estjére is várják mindazokat, akiket érdekel, milyen papnak lenni. A Nyeste következő alkalmát május 19-én, csütörtökön 18 órától tartják.

Hivatástisztázó lelkigyakorlatra is várják a papi hivatás iránt érdeklődő 17 és 35 év közötti férfiakat augusztus 24. és 27. között Dömösre.

Csépány Gábor atya augusztus 10-ig várja a jelentkezéseket a következő e-mail-címre: [email protected].

Forrás: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

Fotó: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye; papihivatas.com

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »