Az észak-koreai rakétakísérlet nem csak játék és mese: tucatnyi halott és összedőlt iskolák a "siker" nyomában

Az észak-koreai rakétakísérlet nem csak játék és mese: tucatnyi halott és összedőlt iskolák a "siker" nyomában

Vasárnapra derült ki, hogy az észak-koreai rakétakísérletek következtében tucatnyian meghaltak, volt, hogy lakóházak dőltek össze a kilövési ponttól nem messze. Beszámolók szerint a Punggye-ri állomás melletti falvakban legutóbb házak és iskolák omlottak össze.

Egy-egy rakétakísérlet akkora energiafelszabadulással jár, hogy gyakoriak az erős földrengések a kilövés után, ezek okozták az épületekben történt károkat és pusztítást. A kiszivárgott információk rámutattak, hogy legutóbb nyolc percen belül három erős utórengés is volt.

Hírdetés

A 6.3-as legerősebb rengés következtében az egyik iskolában Észak-Hamgyong tartományban 150 gyerek sérült meg. Az észak-koreai kórházak állítólag tele vannak a sugárfertőzött katonákkal, akik az atomkísérletek közelében dolgoznak.

Az utóbbi időben rendszeresek voltak az észak-koreai rakétakísérletek, a kommunista diktatúra állítólag egy olyan fegyveren dolgozik, mellyel az amerikai partokat is elérheti. Az már korábban kiderült, hogy az Egyesült Államokhoz tartozó Guam szigetét könnyen elérhetnék.

(888 – Express nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »