Az érdi lakásfoglalás háttere: Molotovval akart valaki rendet teremteni

Az érdi lakásfoglalás háttere: Molotovval akart valaki rendet teremteni

Újabb fordulat az érdi családi ház ügyében, amiről az ALFAHÍR számolt be elsőként. A Rostás család és a tulajdonos közti vita eddig verbális és jogi úton maradt, ám most vasárnap hajnalban ismeretlen tettesek gyúlékony anyagot dobtak a házra, a telken parkoló autójuk pedig kiégett.

Magyar Menedék - Ősmagyar

A Police.hu tájékoztatása szerint ismeretlen tettes dobott gyúlékony anyagot egy érdi családi házba. A rendőrség közleményéből kiderül, hogy a házban a bűncselekmény elkövetésének időpontjában több személy tartózkodott, közülük nem sérült meg senki. Az ingatlan előtt parkoló személyautó viszont eddig ismeretlen körülmények között kiégett.

Portálunkhoz a cigány család egyik tagja eljuttatott egy videófelvételt, amin jól látható a kiégett autó oltása és a rendőrségi helyszínelés.

Mint megírtuk, augusztus végén foglalták el Rostásék az Érd kertvárosi található házat, egy csereszerződésre hivatkozva, amit a ház egyik tulajdonosával, az elvált házaspár férfitagjával kötöttek. A házfoglalást követően a férfi volt felesége többször is kihívta a rendőröket, állítása szerint többször megfenyegették, zaklatták, végül menekülnie kellett saját ingatlanából.

Hírdetés

A jogi helyzet bonyolult: a cigány család ügyvédje szerint a nőt nem illette meg elővásárlási jog, így Rostásék jogosan szereztek tulajdont az ingatlanban. Az általunk megkérdezett jogi szakértők szerint azonban ez nem így van, ráadásul a válást követően vagyonmegosztás sem történt, a családjogi törvény pedig egyértelműen az asszony álláspontját igazolja.

Miután az N1TV megszólaltatta a volt férjet, a Budapesten taxisofőrként dolgozó férfi a Facebookon is ismertette álláspontját, amelyből idézünk egy részletet:

„Az ujj tulajdonos becsülettel rendezte a kötelezettségét, adott cserébe egy ingatlanrész és érték különbözet ként 5.250.000 ft. Na itt van az a két millió amannyival kevesebbel meg elégedtem volna. Hát nem volt jó!!! Mind ezek mellet az a szomorú önök csak az egyik fél elmondása alapján szolnak hozzá. Ha tudnák kivel éltem egyűt el csodálkoznának, hisz amikor tüdőgyulladással 40 fokos lázzal feküdtem vért köhögtem (éjjel taxi nappal építkezés) senki nem kérdezte meg,kérsz egy pohár vizet?????? Az viszont el hangzott dögölj meg Úgy döntöttem bár a birokságra tartozna nyilatkozni fogok a médiának”
Azt nem tudjuk, kinek állhatott érdekében a vasárnap hajnali gyújtogatás, mindenesetre a rendőrség munkatársai a helyszíni szemlét megkezdték, az eset körülményeit pedig szakértők bevonásával vizsgálják.

Mint ismert, a lakásfoglásról szóló hírek nyilvánosságra kerülését követően a Pest megyei rendőrkapitány javaslatára váratlanul – és indoklás nélkül – leváltották az érdi rendőrség vezetőjét.

A hírek felkeltették az országos politika érdeklődését is, Sneider Tamás, az országgyűlés jobbikos alelnöke levelet írt Pintér Sándor belügyminiszternek és a megyei rendőrkapitánynak, amiben kérte az eset kivizsgálását és a törvényes rend helyreállítását.

alfahír.hu


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »