Az Epoch Times leleplezte Merkel migránsügyi főtanácsadóját: Gerald Knaus, Soros kitartottja és még 24, a balliberálisoknak nem tetsző hír a külföldi sajtóból

Az Epoch Times leleplezte Merkel migránsügyi főtanácsadóját: Gerald Knaus, Soros kitartottja és még 24, a balliberálisoknak nem tetsző hír a külföldi sajtóból

EPOCH TIMES

„George Soros embere ad tanácsot Merkelnek a menekültkérdések előgondolkodójaként” címmel a New Yorkban kínai amerikaiak által alapított, húsz nyelven megjelenő hírportál az EU és Törökország között március 20-án életbe lépő migráns egyezményről írva azzal kezdi cikkét, hogy azt az emberjogi szervezetek „az emberi jogok kiárusításának” bélyegezték meg. Előtte azonban ott áll a cikk összefoglalója, amely így hangzik: „Gerald Knaus a magyar-amerikai milliárdos, George Soros által finanszírozott ’Európai Stabilitási Kezdeményezés’ (ESI) nevű agytröszt vezetője, és már hosszú hónapok óta Angela Merkel tanácsadója a menekültválság ügyében. Finanszírozóját, Sorost nemrégiben, novemberben, Orbán Viktor magyar miniszterelnök a menekültmozgás mögötti stratégák egyikeként ismerte fel.” Az osztrák Knaus a menekültválság más fontos szereplőjének is ad tanácsot. A hosszabb cikkben az is olvasható, hogy „Nyugaton is kevéssé ismert, hogy Putyin orosz elnök 2012-ben Soros ellen nemzetközi elfogatóparancsot kezdeményezett” „deviza derivátumokkal kapcsolatos súlyos csalás és az orosz részvénypiac elleni támadás miatt”.

 

THE NEW YORK TIMES

A vezető amerikai lap hosszabb terjedelemben elemezve az EU-török migránsmegállapodást azt írja, az „fájdalmas kompromisszumot jelent Európának”, amely kénytelen volt elfogadni egyes török követelményeket annak fejében, hogy Ankara együttműködjön Brüsszellel azon nagyszámú emberek leállításában való török együttműködésért, akik az Égei-tengeren át akarnak Görögországba jutni. A lapnak nyilatkozó Mujtaba Rahman, az Eurázsia Csoportnak Európáért felelős igazgatója szerint a megállapodás leggyengébb láncszeme Görögország, amelynek nincs meg a pénzügyi vagy adminisztratív „sávszélessége”, hogy a megállapodást megvalósítsa, és ezért igen jelentős támogatásra van szüksége Európától – sokkal többre, mint amennyiről jelenleg beszélnek. Guntram Wolff, a tekintélyes brüsszeli Bruegel kutatóintézet igazgatója kijelentette, hogy a legnagyobb fejfájást az fogja okozni, amikor a migránsok majd Líbián keresztül mennek Olaszországba, mert egy csődbe ment ország kormányával nem lehet egyezményt kötni.

 

DEUTSCHE WIRTSCHAFTS NACHRICHTEN

Az osztrák kormány azt követeli, hogy „Európát tegyék erődítménnyé”. Törökországból Bulgárián és Románián át vezető utat is le kell zárni, tette hozzá Johanna Mikl-Leitner osztrák belügyminiszter/akit e miatt Faymann osztrák kancellár elfelejtett lefasisztázni/.  Mindezt szombaton a közszolgálati ORF „Sajtóóra” című műsorában nyilatkozta, ahol ráadásul kétkedően nyilatkozott az EU és Törökország között kötött menekült megállapodásról, olvasható a német gazdasági-politikai portálon.

*             *             *

Az ENSZ menekültügyi bizottsága az uniós-török menekült megállapodás nyomán az EU-tól követeli, hogy tartsa be a menedékadás jogát. Az uniónak mint „jogi közösségnek” ezt a védelmet a menekülttáborokban is biztosítania kell. A világszervezet bizottsága még a „kollektív és önkényes kiutasítások” ellen is kikelt.

*             *             *

A menekültjogokat védő Pro Asyl nevű német emberjogi szervezet élesen elítélte a Brüsszel-Ankara menekült megállapodást. Karl Kopp, a szervezet európai referense kijelentette, hogy a csúcs napja szomorú napot jelent a menedékjog számára, és bejelentette, hogy az ellen panaszt emel. Hozzátette: „az alávaló EU-Törökország üzletet ’európai megoldásként’ és ’menekült paktumként’ akarják eladni, noha az a valóságban egy kiszervezési program”.

*             *             *

Erdogan török elnök nem igen tartja sokra az EU-val kötött migráns megállapodást. Se a korábbi előkészítő csúcsra, se a múlt hetire nem ment Brüsszelbe, mert Canakkale városban rendezett ünnepségeken vett részt. Az egyik török újság a megállapodást ezzel a címmel készült jelentésben kommentálta: „Davutoglu /miniszterelnök/ az EU-t térdre kényszerítette”.

*             *             *

Egy most nyilvánosságra hozott felmérés szerint a radikális jobboldali AfD párt az ország egészét tekintve behozta a zöldeket és Németország harmadik legnépszerűbb pártja lett.

 

KRONEN ZEITUNG

Ha Ausztriában ma lennének választások, azt egyértelműen a radikális jobboldali osztrák Szabadság Párt (FPÖ) nyerné 32 %-kal. A koalícióban kormányzó ÖVP (Osztrák Néppárt) 24 %-kal a második lenne, míg Faymann kancellár szociáldemokratái (SPÖ) 22 százalékkal a harmadik helyen végeznének. A zöldekre az osztrákok 14 %-a szavazna, idézi az osztrák bulvárlap a Unique Research közvéleménykutató felmérésének most közölt eredményeit.

 

TAGESSPIEGEL

A liberális-neokonzervatív berlini lap /mely szintén nagy Merkel-párti volt / így összegzi cikkét az EU-török csúcs utáni Merkelről: „Morálisan még mindig Margot Kässman (evangélikus teológusnő), de ténylegesen már régóta Horst Seehofer” (a kancellár migránspolitikáját bőszen támadó bajor miniszterelnök). A cikk szerint Németország a valóságban már rég nem Margot Kässmann. Szövegelnek arról, hogy nincs menekültszám plafon, aminek a valós lényege, hogy nincs is rá szükség, mert most NATO armadát, Frontex határőröket és rendőröket küldenek a török-görög határra, hogy azt szigorúan szemmel tartsák. „Európa lezárja magát, hogy hamarosan a 28 tagállam egyikét se érintse meg a globális menekültprobléma. Egy európai megoldás, amely e nevet megérdemli, perdu „/az eredetiben használt francia „perdu” szó „elveszettet” jelent./ A lap az EU-Ankara megállapodást eszementnek nevezi (egy visszaküldött szírért egy szír bejöhet) és kétséges, hogy az összeegyeztethető a genfi megállapodás szabályaival. Miközben „Európa Erdogán kezébe helyezi sorsát”.

 

SPUTNIK

Nicolas Sarkozy volt francia elnök egy francia tévéállomásnak adott interjújában kijelentette: „Törökország uniós csatlakozásáról szólva hadd mondjam el, hogy Oroszország sokkal európaiabb ország Törökországnál”. Hozzátette, „ha bárki azt mondja, Törökország európai ország, akkor az illető az Európai Unió végét akarja”, tette hozzá.

*             *             *

Egy dán fejlesztésű Sophia nevű, döbbenetesen emberi megjelenésű robot, amely 62 különféle arcmimika kifejezésére képes, beszélget emberekkel. (Videó mellékelve a cikkhez.) Arra a kérdésre,  hogy el akarja- pusztítani az emberiséget, Sophia mosolyogva azt felelte, igen.

 

Hírdetés

BOULEVARD VOLTAIRE

A robbanásszerűen népszerűsödő független francia hírportál „Az Európai Unió dzsizát fizet Törökországnak” címmel (a „dzsiza” az oszmán időkben a megszállt gyaurokra kivetett adó volt)  arról ír, hogy „Donald Tusk, Angela Merkel és Francois Hollande áldásával Törökország oszmán neo-birodalommá vált”, és a francia fősodratú médiát kritizálja, amiért feltűnően hallgat a brüsszeli csúcson március 18-án bejelentett EU-Ankara migráns megállapodás értékelése terén. Azért, mert „az egész egyszerűen egy szélhámosság”. És igen költséges, nulla eredmény fejében, teszi hozzá az alternatív portál.

 

BBC

„Migráns válság: az Amnesty International az EU-t támadja a török megállapodás miatt” címmel a brit közszolgálati adó arról számol be, hogy a világ legnagyobb emberjogi szervezete az európai vezetőket „kettős beszéddel” vádolta, amiért visszaküldi a migránsokat Törökországba. Ezzel az unió megmutatta, hogy hátat fordít a globális menekültválságnak, jelentette ki a londoni szervezet. John Dalhuisen, az AI európai és közép-ázsiai térségért felelős igazgatója kijelentette, hogy az EU-nak a nemzetközi és európai jog tiszteletben tartására adott ígéretei „gyanúsan úgy néznek ki, mint egy olyan cukros mázzal bekent ciántabletta, amelyet az európai menekültvédelemnek lekényszerítenek a torkán”.

*             *             *

„Archív” anyag március 13-ról: a BBC csatolt videófelvételén az látható, amint török parti őrök hosszú botokkal ütik a Görögország felé tartó  migránsok csónakját. /Ezzel a „humánus” társasággal kötött semmit nem érő egyezményt az EU./

 

LIBRE RED

A Wikileaks pénteken hozta nyilvánosságra, hogy Hillary Clinton emailben a szíriai kormány megdöntését sürgette, hogy megerősítsék az izraeli rezsim biztonságát és marginalizálják Iránt a Közel-Keleten. Clintonné az emailt 2012 júliusában küldte a Fehér Háznak.  Clintonné hozzátette: „Az Asszad-kormány bukása szektáriánus háborút gerjeszthet a síita és szunnita muzulmánok között, ami – izraeli parancsnokok megítélése szerint – egyáltalában nem lenne rossz Izraelnek és nyugati szövetségeseiknek”, idézi a spanyol alternatív portál.

 

JERUSALEM POST

„A Gázai övezet szennyvízválsága időzített bomba Izraelnek” címmel a jeruzsálemi lap arról ír, hogy az egész térséget megfertőzheti a gázai kezeletlen szennyvíz. Gidon Bromberg, az izraeli EcoPeace igazgatója a lapnak elmondta, hogy noha van egy szennyvíztisztító a Gázai övezetben, de annak nincs elég villamos árama a működtetéshez. /A portál elfelejtette hozzátenni, hogy az izraeliek tavaly előtt nyáron az áramszolgáltatókat is szétbombázták./  Ez azt jelenti, hogy naponta mintegy 90 millió liter szennyvíz ömlik a Földközi tengerbe és a földalatti víztározókba. Ennek igen súlyos hatása lesz Izraelre és Egyiptomra, írja a lap.

 

PRESS TV

Kétezres, fekete etióp származású zsidó tüntetett Netanjahu izraeli miniszterelnök hivatala előtt, miután az izraeli kormány visszavonta azt a tavaly novemberben hozott döntését, hogy 9100 etióp zsidót beenged az országba. A kifogás szerint erre nincs pénz. A demonstrálók az őket Izraelben folyamatosan érő rasszizmus és diszkrimináció ellen skandáltak jelszavakat, jelenti az iráni globális tévéállomás.

*             *             *

A New York-i Emberjogi Figyelő nevű szervezet arra szólította fel az öbölbeli Bahreint, hogy azonnal állítsa le állampolgárai deportálását és azt, hogy megfosztja őket állampolgárságuktól, valamint adja vissza állampolgárságukat az attól megfosztottaktól. Február 21-e óta öt családdal történt ez meg.

 

SALON

A népszerű amerikai portál rendkívül hosszú elemzést közöl „Sürgősen meg kell állítani: Hillary Clinton rémálom neoliberalizmusa és az amerikai kivételesség a világot veszélyes hellyé teszi” címmel. Az igen terjedelmes cikk alcíme: „Az amerikai külpolitika már évtizedek óta nem működik. Hillary minden mítoszában mélyen hisz. Ez rémületes.”

 

ALTERNET

A baloldali portál azt „A jobboldali média nem érti meg a dühöt és a fehér munkásosztályt” címmel bemutatja az amerikai középosztály lecsúszását. Az amerikai háztartások felében (160 millió ember) az éves bruttó jövedelem 26520 dollár, ami édeskevésre elég és az ilyen családokban nagyon is megnézik, mennyiért veszik a kenyeret és a vajat.

 

ELECTRONIC INTIFADA

„Izrael bojkottálása a szólásszabadság joga” címen a palesztinok jogait támogató portál részletesen mutatja be, miként hoznak drákóibbnál drákóibb jogszabályokat a nyugati országokban, hogy elhallgattassák a BDS (Izrael elleni szankciókat sürgető) mozgalmat. Ma már ott tartunk, hogy Párizsban letartóztattak egy fiatalembert, amiért BDS trikót viselt, miközben a BDS olyan befogadó, rasszmus elleni mozgalom, amely az emberi jogok egyetemes nyilatkozatában gyökeredzik és ellene van a rasszizmus minden formájának, beleértve az antiszemitizmust. Egyértelmű, hogy az ilyen jogsértő jogszabályok meghozatala mögött izraeli lobbizás húzódik meg. Glenn Greenwald, a brit Guardian világszerte ismert újságírója e drákói lépesek összehangolt sorozatát „a Nyugaton a szólásszabadság elleni legnagyobb fenyegetésnek” bélyegezte.

 

HAARETZ

A törökországi legutóbbi terrortámadásokat követően az izraeli miniszterelnöki hivatal terrorizmus elleni irodája vasárnap új utazási figyelmeztetést adott ki sürgetve az izraelieket, hogy ne utazzanak Törökországba.

*             *             *

„Az AIPAC Izraelt elpusztítja és nem védelmezi” címmel a lap azt írja, a washingtoni kongresszusi központban a legerősebb amerikai Izrael-lobbi által vasárnapi kezdettel összetrombitált csaknem húszezer ember valójában Izrael ellenségei. Az AIPAC korrumpálta a zsidó államot és azt tanította neki, hogy mindent büntetlenül megtehet úgy, hogy Amerika e bűnöket fedezi és Izraelt minden feltétel nélkül támogatja anyagilag és politikailag. Csakhogy ez a zsidó államnak okoz hatalmas károkat.

 

THE NEW YORK REVIEW OF BOOKS

„Izrael: a megtört csend” címen az amerikai értelmiségi elit vezető, két hetente megjelenő magazinjának április 7-i (szokásos módon előre keltezett) száma 11 oldal terjedelmű írásában mutatja be, hogy Izrael milyen csapásokkal hallgattatja el a nem kormányzati civil szervezeteket és arra készül, hogy azokat lehetetlenné tevő jogszabályokat hozzon, miközben a palesztinokat kíméletlenül gyilkolja és rombolja le házaikat.

 

TIMES OF ISRAEL

„Utolsó percben hozott döntés: az elnökségért folyó versenyben az egyetlen zsidó kijelentette, szeretett volna részt venni, de kampánykötelezettségei miatt ezt nem teheti” címen az izraeli lap arról ír, hogy Bernie Sanders nem beszél az AIPAC, az USA legerősebb  Izrael-barát lobbiszervezetének mai, hétfői konferenciáján, ahová 18 ezer embert hívtak meg.

 

 


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »