Az EP-kampány csodái: Orbán jelöltje az egész ország ellen szavaz, és Ujhelyi áll ki "a nemzet védelmében"

Az EP-kampány csodái: Orbán jelöltje az egész ország ellen szavaz, és Ujhelyi áll ki "a nemzet védelmében"

Ujhelyi István szerint Manfred Weber nem büntetheti egész Magyarországot a Fidesz és Orbán Viktor miatt, az MSZP európai parlamenti képviselője a német politikus mai kijelentésére reagált.

"Szeretnék mindenkit emlékeztetni, hogy a 7-es cikkes szavazáson Magyarország ellen szavaztam. Nem a Fidesz, nem Orbán Viktor ellen, hanem az egész ország ellen!" – jelentette ki Weber, akit Ujhelyi a "Fidesz által támogatott európai csúcsjelöltként" jellemez. Az MSZP EP-képviselője szerint a frakcióvezető vállalhatatlan mondatokat fogalmazott meg.

Hírdetés

"Ez több mint botrány! Ez gyalázatos kijelentés! A Fidesz által támogatott európai csúcsjelölt beismeri, hogy a magyar kormány bűnei miatt egy teljes nemzetet, egy teljes országot akart büntetni. Ez felháborító! Manfred Webernek haladéktalanul meg kell követnie a magyar embereket!" – írta a közleményében Ujhelyi, aki emlékeztetett Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság szintén jobboldali-néppárti vezetőjének korábbi kijelentéseire, amivel megsértette a magyarokat Erdély elcsatolásának évfordulóján.

Akkor Ujhelyi az alábbi akcióra ragadtatta magát:

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fdr.ujhelyi.istvan%2Fposts%2F2319150128099160&width=480&show_text=true&height=631&appId

"Kikérjük magunknak! Elég volt a Fidesz szövetségeseinek sértő kijelentéseiből! A jövő májusi EP-választásokon ideje lesz végre leváltani a magyar kormány bűneit mentegető európai jobboldalt és az MSZP-Párbeszéd Európa-párti szövetségét megbízni a magyar emberek valódi európai képviseletével" – zárult az MSZP-s EP-képviselő közleménye, melyet az ATV honlapja ismertet.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »