Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága szereli fel a magyar határra érkező migránsokat?

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága szereli fel a magyar határra érkező migránsokat?

Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere még július végén számolt be arról, hogy mezőőrei eldobált ENSZ logóval felszeret hátizsákokat találtak az embercsempész-váró, úgynevezett erdei pihentetőhelyen. A szemetelésért 150 ezer forintnyi pénzbírsággal sújtották az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságát. Azt szorgalmazták, hogy az eljárásban tanúként hallgassák meg Montserrat Feixas Vihét, a szervezet regionális vezetőjét. Ám úgy tűnik, hogy ez a diplomáciai mentessége miatt meghiúsul majd. Mindeközben elkaptak egy újabb illegális bevándorlót, aki egy ENSZ hátizsákkal a hátán vágta át magát a határzáron. Aki a hátizsákok tartalmára is kíváncsi, az ITT olvashat erről egy összefoglalót.

Toroczkai László Facebook-oldalán számolt be az ügy legújabb fejleményeiről:

“Sokan kíváncsiak a fejleményekre az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága ellen indított eljárásunk kapcsán, amelyet az Ásotthalom területére betört migránsok által szétdobált ENSZ-es hátizsákok miatt indítottunk. Mi is kíváncsiak voltunk, ezért megkerestük Budapest Főváros II. kerületi Önkormányzatát, amelynek a megkeresésünk okán az eljárásban tanúként kellene meghallgatnia az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának regionális vezetőjét, a kerületben lakó Montserrat Feixas Vihét.

Az önkormányzattól azt a tájékoztatást kaptuk, hogy mivel álláspontjuk szerint az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának vezetőjét diplomáciai védelem övezi, ezért állásfoglalást kértek a Külügyminisztériumtól. Itt áll jelenleg az ügy, bár az én álláspontom szerint a budapesti önkormányzat vezetőinek ahelyett, hogy tele lett a gatyájuk, már régen idézniük kellett volna Montserrat Feixas Vihét, aztán majd ő hivatkozhat diplomáciai mentességre, persze abból is le lehet vonni a következtetéseket, ha meg sem jelenik tanúként. De a lényeg, hogy dagad az ügy, legalább egyre magasabb szinten tudják meg, hogy Ásotthalommal nem lehet packázni.

Közben pedig éppen a napokban akadt a horogra egy újabb törvénysértő, kerítésrongáló behatoló nálunk, aki megint az ENSZ vadonatúj hátizsákját viselte. A jelek szerint bűncselekményt elkövetőknek nyújt logisztikai támogatást az ENSZ nevű Európa-ellenes szervezet.”

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »