Az ENSZ felvette a kapcsolatot az Iszlám Állammal

Az ENSZ felvette a kapcsolatot az Iszlám Állammal

Az ENSZ Líbiát támogató biztonságának alelnöke hivatalos levélben kérte fel az Iszlám Államhoz köthető fegyveres csoportok vezetőjét, hogy működjön együtt Bengázi civil lakosságának evakuálásában. – közölte az ABNA 24.

Líbiai aktivisták hozták nyilvánosságra Ali Al-Zaatari az ENSZ Líbiát Támogató Bizottság alelnökének levelét, amit a líbiai hadsereg tábornokának Abd Al-Zarak Al-Naturinak címzett, amiben megkéri a katonatisztet, hogy a Bengáziért folyó harcokban segédkezzen a civil lakosság evakuálásában.

A tábornoknak írt levélben a jordániai származású ENSZ megbízott kijelentette, hogy hasonló kéréssel felveszi a kapcsolatot Wisam Bin Hamid terrorvezérrel, aki az Iszlám Államhoz hű fegyveres csoportokat vezeti Bengáziban.

Köz tudod, hogy a Szíriába és Irakba megalakult Iszlám Állam terrorszervezetnek egyik fő toborzó bázisa Líbiában van. Törökországon keresztül iszalmisták ezrei érkeztek Észak-Afrikából a két közel-keleti országba, hogy csatlakozzanak a terroristákhoz. Az Iszlám Állam térvesztésének következménye, hogy a Szíriából és Irakból menekülő civilek közé több ezer terrorista rejtőzött el akik, illegális utakon Európába érkeztek, majd kértek és kaptak is menedékjogot. Erre még tavaly a két ország titkosszolgálatai hívták fel a figyelmet, miszerint naponta 100-150 terrorista hagyja el az Szíria határát és megbújva a civilek között Törökországon keresztül indulnak neki Európa irányába.

Hírdetés

Tavaly Németországban a hivatalos források szerint, közel tízezer „menekültnek” veszett nyoma az országban miután regisztrálták magukat.

A szakértők szerint, ha az ENSZ az Iszlám Állam líbiai szervezetével együtt működne együtt egy város civil lakosságának evakuálásában, azt eredményezné, hogy akár több száz terrorista rejtőzhetne el a menekülő civilek között, főleg, hogy az Iszlám Állam vesztére áll a Bengáziért vívott harcokban.

Orientalista.hu – Sinoda


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »