Az energiaszolgáltatóknak hatékonyabbá kell tenniük ügyfeleik tájékoztatását

Az energiaszolgáltatóknak hatékonyabbá kell tenniük ügyfeleik tájékoztatását

Az energiaszolgáltatóknak javítaniuk kell ügyfeleik tájékoztatását, sürgeti az Árszabályozási Hivatal (ÚRSO).

„Nyomatékosan felszólítjuk az érintetteket, hogy hatékonyabban tájékoztassák ügyfeleiket a jelenlegi válságról, az energiafogyasztásukról és a takarékoskodás lehetőségeiről, továbbá tegyenek konkrét javaslatokat ez utóbbira vonatkozóan“ – közölte a hivatal szóvivője, Radoslav Igaz.

„Vonatkozik ez főként azokra, akik első alkalommal maradtak szolgáltatójuk adósai, illetve javasoljuk, hogy a szolgáltatók tekintsenek el a szankciók alkalmazásától a szerződésben szereplő gázmennyiség be nem tartása esetén“ – utalt Igaz a takarékoskodásuk miatt bírsággal sújtott fogyasztók, önkormányzatok esetére.

„Elemzéseink alapján aggodalommal tölt el bennünket, hogy a kiterjedt támogatások ellenére várható egyes megrendelőink vagy azok csoportjai válsághelyzetbe kerülése“ – folytatta. Az Árszabályozási Hivatal feltételezése szerint egyes háztartások, vállalkozások, közintézmények ideiglenesen vagy tartósan nem tudják majd fizetni az energiaszámláikat.

Hírdetés

„Ez a rendkívüli helyzet közös cselekvést kíván a veszélyeztetett ügyfelek védelmében. Ezért fordulunk a szolgáltatókhoz, hogy a meglévők mellett kiegészítő intézkedések bevezetésével támogassák a bajbajutottakat“ – hangsúlyozta.

Az energiafogyasztók számára rendkívül előnytelen szerződések esetén a hivatal a szolgáltatók segítségét kéri, hogy lehetőségeik szerint legyenek belátóak és keressenek megoldásokat az esetleges ármódosításokra, esetleg a lekötöttség feloldására oly módon, hogy az mindkét fél számára elfogadható legyen.

Ugyancsak hasznos lenne bővebb információk nyújtása az energiaárakról, az állami támogatásról, a fogyasztás kimutatásáról, valamint tanácsadás arra vonatkozóan, miként optimalizálható az energiafogyasztás.

(NZS/Felvidék.ma/Webnoviny)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »