Az éneklő növények csodálatos jelensége

A növények nagyon is élnek. Nem csupán utálják az emberi zajt, hanem ráadásul tanulási és kommunikációs képességgel is rendelkeznek.

Talán még elképesztőbb, de a növények képesek zenét is készíteni.

 

Hallottál már a növények hihetetlen zenéjéről?

 

A növények voltaképpen énekelnek, zenét komponálnak és ennek hallgatása valóban gyönyörű és nyugtató.

 

1975 óta Damanhurban, Olaszország északi részén a kutatók növényekkel kísérleteznek, s megpróbálnak többet is megtudni egyedi tulajdonságaikról.

 

 

A kutatók olyan műszereket használnak, amelyek a növények környezetükkel kapcsolatos reakcióképességét mérik. A műszerek következtetni tudnak a növények tanulási és kommunikációs kapacitására.

 

Egy egyszerű elvet használva a kutatók a Wheatstone-híd egyik változatát alkalmazták, ami egy elektromos áramkör, melyet ismeretlen elektromos ellenállás mérésére használnak azáltal, hogy egy olyan hídkör két lábát egyensúlyba hozzák, aminek az egyik lába az ismeretlen komponenst tartalmazza.

 

videó: https://www.youtube.com/watch?v=nXhhAXjKmIU

A zene 2:11-től kezdődik. Credit: www.damanhur.org

 

videó: https://www.youtube.com/watch?time_continue=7&v=RJjMcd4fAj0

A növény impulzusokat küld a midi-eszközökbe. (Musical Instrument Digital Interface, röviden MIDI, egy szintetizátorok és stúdióeszközök összekötésére alkalmas szabvány) Majd a midi-jelek a midi-thru-boxba (jeltovábbítóba) kerülnek és innen a jut el a szoftverhez.

 

videó: https://www.youtube.com/watch?v=Og0KoeZzpGM

A méréseket végző műszer egy U1-nek nevezett damanhuri segédeszköz.

 

Hírdetés

Ennek a műszernek három rögzített és egy változtatható ellenállása van. A növények lombkoronái és gyökerei közti elektromos különbségeket mérik. Ezeket az eltéréseket különféle effektekké alakítják át, beleértve a zenét, a fényt, a mozgást és más egyebeket.

 

A növények nincsenek veszélyben, mivel a kutatók nagyon alacsony intenzitású elektromos áramot alkalmaznak.

 

A kutatók azt állítják, hogy minden egyes élőlény – legyen az állat vagy növény – különféle elektromos potenciált állít elő attól függően, hogy az adott pillanatban milyen érzelmeket él át.

 

 

A növényeknek megvannak a legérzékenyebb változásai: jelzik, amikor olyan ember érkezik, aki törődik velük, vagy meglocsolja őket, vagy beszélget velük, vagy amikor zenét komponálnak stb.

 

A növények érzései egy fiziológiai reakciót idéznek elő, amely ezt követően elektromos, vezető és ellenálló változásokban öltenek testet.

 

Ezek a változások különféle módon alakíthatók át, így egyebek mellett megfeleltethetők a zenei skálának.

 

A kísérletek kimutatták, hogy a növényeken kétségkívül megmutatkozik az öröm, hogy megtanulhatják használni a zenei skálát és hogy megalkothatják a saját zenéjüket egy szintetizátor felhasználásával.

 

Bár jelenleg szerény tudományos kutatás folyik ebben a témában, senki sem tagadhatja, hogy eme gyönyörűséges növények hallgatása lelki örömöt okot.

 

Forrás / Original article: http://www.messagetoeagle.com/amazing-phenomenon-of-singing-plants/

 

Engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam a napvallás eseményeit!

 

 

Részletes eseménynaptárunkat itt találod: https://napvallas.hu/programnaptar/

 

Részt vehetsz programjainkon:

Istentiszteletek http://napvallas.hu/programok/tudj-meg-tobbet-az-istentiszteletekrol-es-ami-mogottuk-van/Aurafejlesztő és Meditációs Klubok http://napvallas.hu/programok/aurafejlesztoi/Főnix-programok http://napvallas.hu/programok/fonix-pHYPERLINK “http://napvallas.hu/programok/fonix-program/”rogram/Egómentesítő kurzusok http://napvallas.hu/programok/egomentesito-kurzus/Karma Oldó Napok http://napvallas.hu/programokHYPERLINK “http://napvallas.hu/programok/karma-oldo-nap/”/karma-oldo-nap/Szer-napok (szent ünnepnapjainkon) https://www.facebook.com/napvallas/?fref=tsÉbresztő Táborok https://napvallas.hu/programok/holisztikus-tabor/Bel- és külföldi zarándoklatok https://www.facebook.com/napvallas/?fref=tsÍzisz Napjai https://napvallas.hu/programok/izisz-napjai/ 

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül!

Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához!

 

Száraz György

Boldog napot!

The post Az éneklő növények csodálatos jelensége appeared first on Boldognapot.hu.


Forrás:boldognapot.hu
Tovább a cikkre »