Az Emirátusok egy minisztériumát is a metaverzumba költözteti

Az Emirátusok egy minisztériumát is a metaverzumba költözteti

2022. 10. 04.

Az Egyesült Arab Emírségek bejelentette, hogy gazdasági minisztériuma berendezkedik “a most formálódó, magával ragadó virtuális világban”, azaz a metaverzumban.

Azok, akik belépnek ebbe a világba, egy olyan minisztériumot találnak, amely nyitott a vállalatokkal való üzletelésre, sőt arra is készen áll, hogy kétoldalú megállapodásokat írjon alá külföldi kormányokkal – mondták a tisztviselők.

A metaverzum egy olyan online világ, ahol a felhasználók végül képesek lesznek játszani, dolgozni és tanulni a támogatói szerint, bár még csak “tesztelési” fázisban van – ismerte el az Emírségek gazdasági minisztere. Abdulla bin Touq Al Marri a dubaji metaverzum nyitóeseményén beszélt a tervekről.

Hírdetés

“Az elmúlt néhány évben láttunk befektetéseket, láttuk, hogy cégek költöznek ide, és a (vízum)rendszer változásával… látjuk, hogy tehetségek érkeznek. Kiképeztük az alkalmazottainkat, hogy valóban elmerüljenek a metaverzumban, használják a metaverzumot, és kapcsolódjanak az érkező Z generációhoz” – mondta Al Marri az AFP-nek adott interjúban.

Az Egyesült Arab Emírségek, azt reméli, hogy a metaversum 2030-ig 4 milliárd dollárral növelheti az éves GDP-t és 40 ezer új munkahelyet teremthet. A világ top 10 metaversum gazdaságának egyikévé válni kívánó Dubai 1000 blokkláncra és kapcsolódó technológiákra szakosodott vállalatot kíván idevonzani, amit a szabadúszók, vállalkozók és kreatívok vízumszabályainak enyhítése is segíteni fog.

“Úgy gondoltuk, hogy a metaverzum egy olyan fázistechnológia, amelynek kialakulásához 10-20 évre van szükség. A Covid-19 is felgyorsította a metaverzum használatát” – jegyezte meg Al Marri. Az Egyesült Arab Emírségek olajban gazdag fővárosával, Abu Dhabival ellentétben a nyersolaj csak öt százalékát teszi ki Dubai gazdaságának, amely az üzleti élet, a turizmus, az ingatlanok és az új technológiák felé fordult.

computerworld.hu

Megosztom:


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »