Az emberi jogok félremagyarázása elképesztő következményekkel jár

Elképesztő következménnyel jár, ha – valószínűleg szándékosan – félremagyarázzák az emberi jogokat – mondta Szomráky Béla Olaszország-szakértő az M1 aktuális csatornán pénteken, utalva arra a kártérítési igényre, amit 41 BETOLAKODÓ nevében egy római ügyvédi iroda nyújtott be Matteo Salvini belügyminiszter ellen csütörtökön.

Hozzátette: ezek a migránsok arra hivatkoznak, hogy a belügyminiszter személyes szabadságuktól fosztotta meg őket, amikor nem engedte, hogy Olaszországhoz érve partra szálljanak, ezért 41 ezertől 72 ezer euróig terjedő kártérítést kérnek.

Hírdetés

Elmondta: a kártérítést követelő migránsok rajta voltak azon a hajon, amelyik augusztus közepén az olasz belügyminiszter engedélye nélkül szállított a Földközi-tenger líbiai partok felé eső részéről 177 migránst Olaszországba. Kimentették őket, kaptak ellátást, de a belügyminiszter nem engedte partra szállni őket – jegyezte meg. Végül augusztus 26-án a migránsok elhagyták a hajót, száz embert az olasz püspöki kar fogadott be, közülük 41 pedig most kártérítést követel.

Rámutatott: a követelés közvetlenül azután érkezett, hogy a parlament mentelmi bizottsága kedden nem szavazta meg, hogy megfosszák mentelmi jogától Matteo Salvinit az említett augusztusi intézkedése miatt. Hétfőn az Öt Csillag Mozgalom olasz kormánypárt választói is szavaztak az ügyben, és arra jutottak, hogy a belügyminiszter csak a kötelességét teljesítette – fűzte hozzá Szomráky Béla.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »