Az embereknek kezd elegük lenni?

Diplomáciai csatározás kezdődhet Magyarország és Ausztria között, a migránsrugdosó László Petra ügyéből pedig csak azért nem lett nagyobb botrány, mert a magyar lakosság nagyobb része szintén bevándorlásellenes.

Ausztria és Magyarország összeakaszkodott a migránsok miatt – kezdi összefoglalóját a New Europe. Az osztrák belügyminisztert idézik, aki szerint elképzelhető, hogy beperlik Magyarországot, mert a kormány nem hajlandó az itt regisztrált migránsok visszafogadására és ezzel európai jogszabályokat sért meg. A lap emlékeztet, Ausztriában is a bevándorlásellenes Szabadságpárt elnökjelöltje juthat hatalomra októberben, ha addig újabb menekültválság kezdődik az osztrák–magyar határon.

Hírdetés

Vádat emelnek a migránsrugdosó László Petra ellen, írja az Independent. Azt írják, Magyarországon sokan nem ítélték el a szélsőjobbos operatőr tettét, mert a lakosság nagyobb része szintén menekültellenes. Vádat se azért emelnek ellene, mert rátámadt egy migránsra, hanem mert megbotránkozást keltett a tettével.

Ellentétben a kormányzati kommunikációval, menekültellenes népszavazás készül Magyarországon, tudósít az Euronews. Felidézik, hogy még az ellenzék se egységes a részvétellel kapcsolatban, ráadásul baloldalon is sokan menekültellenesek. Kiemelik a Kétfarkú Kutya Párt kampányát, ami azt mutatja, hogy az embereknek kezd elegük lenni az egyre inkább elhatalmasodó kormányból.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »