Az emberek többsége már nem akar úgy dolgozni, mint a járvány előtt tette

Az emberek többsége már nem akar úgy dolgozni, mint a járvány előtt tette

A felmérésben részt vevők 38 százaléka ugyanakkor jobb technikai felkészülést vár el munkaadójától a távmunka terén.

Az emberek többsége, egészen pontosan 74 százaléka már nem akar úgy dolgozni, mint a koronavírus-járvány kitörése előtt tette. A felmérést a Kaspersky kiberbiztonsági vállalat készítette. A világszintű felmérésben 8000 kis- és közepes vállalatban dolgozó munkatárs vett részt.

Otthon vagy, és mégis munkában

Az emberek a járvány kitörése óta igyekeznek új feltételeket kialakítani. 47 százalékban ez a közeli családtagokkal való több időtöltést, 41 százalékban pénzspórolást, 32 százalékban pedig távmunkát jelent.

Hírdetés

A válaszadók mintegy negyven százaléka már nem akar úgy dolgozni, mint eddig. Azaz bemenni a munkahelyre, és ott lehúzni a 09.00 – 17.00 közötti munkaidőt. Minden harmadik ember rugalmas munkavégzést akar, és szakítana az eddigi, öt munkanap majd hétvége szokással.

A felmérés egyben azzal is rámutatott, hogy a munkavállalók 38 százaléka jobb technikai felszereltséget vár el munkaadójától a távmunka terén, Fontos, hogy biztosítva legyen a megfelelő technológia és eszközök, hogy a munkavállalók hatékonyak lehessenek, és egyben biztonságos legyen a csatlakozás is.

„Egyértelmű, hogy a járvány felgyorsította a digitális átmenetet, és mintha eltörölte volna a határt a magánélet és a munka között. Ugyanakkor látjuk azt is, hogy a munkavállalók a technika alkalmazásával új jövőt hoznak létre, és fontos számukra a rugalmasság, a szabadság és gyors alkalmazkodó képesség“

– fogalmaztak a kutatás végzői.

teraz.sk/Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »