„Az ember igazán csak a szíve szerint értékelhető” – Ifjúsági napot tartott a Váci Kolping Család

„Az ember igazán csak a szíve szerint értékelhető” – Ifjúsági napot tartott a Váci Kolping Család

Február 10-én először rendezték meg Vácon a Dunakanyar Kolping Ifjúsági Napot. A program mottója egy Adolf Kolpingtól származó idézet volt: „Az ember igazán csak a szíve szerint értékelhető”.

Első alkalommal került megrendezésre a Váci Kolping Család szervezésében a Dunakanyar Kolping Ifjúsági Nap. Ez alkalomból a váci „kolpingosok” hívták meg és látták vendégül az esztergomi és gödöllői Kolping családok fiataljait. A program lehetőséget nyújtott az ismerkedésre, közös játékra, Vác városának felfedezésére és a lelki elmélyülésre is. A közös együttléthez 25 fiatal és 3 kísérő, valamint 6 váci „kolpingos” segítő és a Váci Kolping Család prézese, Varga Lajos váci segédpüspök csatlakozott.

A nap mottója ez volt: „Az ember igazán csak a szíve szerint értékelhető”. Sok élménnyel, találkozásokkal lettek gazdagabbak a fiatalok, és megfogalmazódott a résztvevőkben, hogy a kezdeményezést folytatni fogják.

Hírdetés

A hónap másik kiemelt programja a házasság hete volt, amihez a kolpingosok is csatlakoztak. A Kolping Házban Illés Hilda előadását hallgatták a családon belüli változásokról, erőforrásokról, ami remekül kapcsolódott a másnapi előadáshoz, melyet Kozma-Vízkeleti Dániel család- és párterapeuta tartott. Illés Hilda felvezette a családon belüli fordulópontokat, azok megjelenését lelki és fizikai szinten. Egy nagyszerű átfogó ugyanakkor érdekes előadás részesei lehettek a résztvevők. Az előadás után lehetőség volt beszélgetésekre a hangulatos teaházban, amit külön erre az alkalomra készítettek.

Fotó: Váci Kolping Család

Forrás: Váci Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »