Az éltet, ami személyes – biztonságosan látogatható kiállítás nyílik Szentkúton

Az éltet, ami személyes – biztonságosan látogatható kiállítás nyílik Szentkúton

Március 18-án időszakos kiállítás nyílik Mátraverebély-Szentkúton: Az éltet, ami személyes címmel. Az alkotásokat – kísérleti grafikákat – a nemzeti kegyhely fogadóépületének ablakaiban teszik közszemlére, így mindenki számára biztonságosan megtekinthetők lesznek.

Noha még a böjt időszakában vagyunk, közeledik március 25-e, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe, amelynek alkalmából kiállítást szerveznek Magyarország katolikus nemzeti kegyhelyén. A március 18-án, 11 órakor kezdődő online megnyitót követően a Szentkútra látogatók a fogadóépület ablakaiban megtekinthetik az alkotásokat.

„A Nemzeti Galériában található nagytótlaki szárnyas oltár angyali üdvözletének ihletésére készült képeken a találkozás, kapcsolódás, érintődés sok változata és mélysége jelenik meg. A grafikák mellett meditációra ihlető mondatok szerepelnek, amelyek gyógyítanak, mélyebb megértéssel ajándékoznak meg saját létünk s a többiekkel való egymásrautaltságunk elfogadásában. Hagyjuk, hogy vezessenek bennünket” – mondta az alkotó, Tornay Krisztina M. Petra SSND.

Hírdetés

A kiállítást, amely április 30-ig látogatható, Guba András piarista szerzetes nyitja meg és Orosz Lóránt, Szentkút kegyhelyigazgatója köszönti a résztvevőket.

További információ:
A megnyitóra online jelentkezés előzetesen név és Facebook-profil megjelölésével 2021. 03. 17-én 22 óráig a [email protected] e-mail címen lehetséges.

(Kerekes-Dancsok Regina/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »