Az első koronavírusokat az 1960-as években azonosították

Az első koronavírusokat az 1960-as években azonosították

Az első koronavírusokat az 1960-as években azonosították.

Tehát nem tudjuk, hogy mióta él köztünk, velünk, bennünk a koronavírus.

Lehet hogy sok évtizede, de lehet, hogy évszázadok akár évezredek óta.

Nem tudjuk hányszor, miként mutálódott…

De amilyen gyorsasággal változik a világ, szűnik meg a távolság, úgy idomul hozzá az életnek minden résztvevője, köztük a vírusok is.

Az biztos, hogy tömeges koronavírusos megbetegedéseket az 1970-es években már diagnosztizáltak … és azóta is ….

Az is biztos, hogy a kutyákat évtizedek óta oltják koronavírus okozta bélgyulladás ellen. / mint tudjuk a betegségek túlnyomó része a belekben kezdődik … /

Azt is tudjuk , hogy napjainkban a mutáció legmeghatározóbb előidézője a megváltozott életkörülmények, sterilizálás, antibiotikumok, oltások, megváltozott természetellenes életmód, megváltozott étkezési szokások, a vegyi anyagok térnyerése … stb. mert az élet élni akar … a vírusok is.

A vírusoknak is ugyan olyan szerepe van az élővilágban, mint bármely más élőlénynek, akár látható emberi szemmel, akár nem …

Vírusok nélkül az élet kihalna …

Hírdetés

A vírusok információt hordoznak és közvetítenek … a sejtek az élet az élővilág megújításában az evolúcióban van pótolhatatlan szerepük.

Isten nem teremtett selejtet , sem feleslegest, de főképpen olyat nem ami az ÉLET ELLEN lenne.

Az embernek nem az a feladata, hogy kétségbe vonja Isten bölcsességét, vagy, hogy elpusztítsa azt amit Isten megteremtett.

Az ember feladata, hogy felfedezze, megismerje és EGYüttműködjön a Teremtő bölcsességével … annak nagySZERűségével ….

Az első koronavírusokat az 1960-as években fedezték fel.

A legelső egy csirkéket fertőző bronchitis-vírus volt, majd megfázásban szenvedő betegek orrüregéből izoláltak vírusokat, amelyek a humán koronavírus 229E és OC43 elnevezést kapták (HCoV-229E, HCoV-OC43).

June Almeida skót tudós ismerte fel 1964-ben, hogy az eleinte influenzavírusnak gondolt minta elektronmikroszkóp alatt jellegzetes képet mutat: a szürke, kerek foltokat apró, küllőszerű képződmények veszik körül.

A látvány napkoronára emlékeztette őt, ezért kollégáival koronavírusnak nevezték el, és később hivatalosan is ezt a nevet kapta a víruscsalád.

Bernics Ferenc

Magyar Tudat

Megosztás

The post Az első koronavírusokat az 1960-as években azonosították appeared first on Magyar Tudat.


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »