Az elmebaj már Londonban is dühöng

Az elmebaj már Londonban is dühöng

A London North Eastern Railway (LNER) vasúttársaság közleményben kért elnézést az utasaitól, amiért egy mozdonyvezetőjük azzal kívánt jó utat a felszállóknak: „Jó napot kívánok, hölgyeim és uraim…”

Az esetre egy, a Twitterre feltöltött felháborodott üzenetből derült fény, amit a vasúttársaság LMBTQ-szakszervezetének képviselője jegyez, a London North Eastern Railway-nek címezve.

A képviselő szerint a mozdonyvezető köszöntése, mely így szólt:

„Jó napot kívánok, hölgyeim és uraim, fiúk és lányok”

Hírdetés

sértő volt a „nem bináris” személyekkel szemben, akik úgy érezhették, mintha nekik nem kívánnának jó utat.

A szakszervezet vezetője maga is „nem binárisnak” vallja magát.

A vasúttársaság szóvivője elnézést kért az „incidensért”, tweetjében kifejtette, hogy az alkalmazottaknak nem lenne szabad így fogalmazniuk. Mielőbbi intézkedést ígért az ügyben, ami azt jelenti, hogy az utasokat a fentiek szerint megszólító mozdonyvezetőt akár fel is függeszthetik állásából – csak azért, mert próbált udvarias és barátságos légkört teremteni.

Az utóbbi időszakban több cég is megtiltotta alkalmazottjainak, hogy a „hölgyem”, illetve „uram” kifejezést használják, mivel azzal – LMBTQ-szervezetek szerint – hátrányos megkülönböztetés érheti azokat, akiknek választott neme különbözik a születési nemétől.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »