Az ellenség fanatikusa

Semmi nem segít jobban egy ügynek, mint az ügyet ellenző szélsőséges. Olyan károkat képes okozni a saját oldalának az aki az oldalon belül marhaságot művel, mint amit sose képes az ellenoldal legaktívabb harcosa se.

Íme két friss példa.

Juhi Peti, a narkózás egyik magyarországi apostola, bukott ballib politikus kifejti, minden rendes ellenzéki alapvető kötelessége aktívan szolidáris lenni a homoklobbival. Miközben a ballib tábor zöme is homofób, de legalábbis semleges e téma kapcsán.

Peti nem veszi észri, csak a Fideszt segíti szövegével. Azzal, hogy ő nem fogad el olyan ellenzékiséget, mely nem homokpárti. Ez minden bizonytalan szavazót elriaszt a ballibektől.

Aztán szembejött egy nem követett videócsatorna – Juhit követem egyébként -, mely még jobb példa ugyanerre.

Hírdetés

A fanatikus ballib blogger átkozza a ballib Partizánt! Miért? Mert a Partizán időnként elemez, kilép a “mindenki fogatlan mucsai analfabéta, aki nem ballib” elméletből. A srác személyes sértésnek érzi, hogy a Partizán kilép ebből időnként, ezt természetesen úgy értékeli, hogy Zorbánhoz idomul a Partizán!

Én természetesen hosszú, egészséges, aktív életet kívánok mind Juhinak, mind Dávidnak, remélem, még hosszú ideig ilyen hevesen segítik a ballibek elleni kampányt! Tavaly kicsit megijedtem, amikor a választás után Juhi elhallgatott. De aztán pár hónap után feldolgozta a ballib bukást, s visszatért mint blogger. Azóta is szorgalmasan – persze akaratán kívül, de ezt túl fanatikus észrevenni – dolgozik a következő fideszes kétharmadért.

Sok sikert nekik! S fel is iratkoztam Dávidra.

S még egy, harmadik példa. Úgy tűnik, az eddig hithű ballib Czeglédi Zoltán – egykor még fizetett Momentum-alkalmazott is volt – rálépett a ballibtalanodás rögös útjára. A következő elemzésben gyakorlatilag minden megállapítása igaz. Persze szidja a Fideszt, de olyan módon, ami egyre jobban kilóg a ballib narratívából:

Viccből bekommenteltem, hogy “a Zorbán megvette kilóra a Czeglédit!”, amit többen – jellemzően a legostobább típusú törzsballibek – komolyan vettek és lelkesen helyeseltek. (A kommentem nem látható, senki se keresse, aztán Ungár törölte természetesen, már így is súlyos teher számára saját anyja a ballib tábor számára, nem akarja ezt még fokozni is Birca-kommentekkel.)


Forrás:bircahang.org
Tovább a cikkre »