Az elkövetők ugyanazok, csak a helyszín változott

Az elkövetők ugyanazok, csak a helyszín változott

Ugyanazok az elkövetők, akik Irakban tömeges népirtást hajtottak végre, most Szíriában folytatják horror terrorista tevékenységüket. Az emberi jogokkal történő visszaélés, egy jól működő társadalom lerombolása, polgárháború és több ezer ártatlan ember halála mind a nyugati hatalmak intervenciós politikájának köszönhető – írja a pravda.

Mintha Obama, Cameron és a többi nyugati nagyhatalmi vezető tudomást sem venne arról, hogy általuk felfegyverzett több száz terrorista csoport mészárolja a szír lakosságot, működésképtelenné tette a tűzoltó- rendőr- és mentőállomásokat. A kérdés csak az, mit szólna a brit, vagy a többi nyugati állam népe és vezetője, ha ugyanilyen káoszt zúdítanának a nyakába? Vajon tétlenül néznék a mészárlást és nem tennének semmit? Vajon Anglia és a többi nyugati állam megfeledkezett az egyik hősként tisztelt Lynndie Rana ocsmányságairól, aki “csak szórakozásból” pózolt kamerák előtt, iraki civilek kínzása közben? Több tízezer ilyen börtön személyzet által elkövetett esetről tudunk, amely a mai napig kivizsgálatlan. Vajon miféle emberi jogi normákért küzd az Egyesült Államok és a többi nyugati csatlós?

Lynndie Rana (szül. 1982. A brit hadseregben szolgált, Irak megszállása idején, a bagdadi Abu Ghraib börtönben, iraki foglyok tucatjainak kínzásáért, kínoztatásáért felelős. A hadifoglyok sorozatos szexuális, fizikai és lelki bántalmazásoknak voltak kitéve.

Beszéljünk nyíltan arról a nyugati támogatásról, amely Qatarba és Szaúd-Arábiába érkezik, a terrorista csoportok támogatására. Ezek a csoportok összeköttetésben állnak az úgynevezett “szíriai ellenzékkel”, amelyeknek köszönhetően polgárháború dúl Szíriában. Az tavaly augusztusi vegyi fegyver támadás is ennek az “ellenzéki” terrorista csoportnak a számlájára írható.

Szíriában ma az utak mentén megerőszakolt, levágott mellű nők és megcsokított gyerekek, férfiak holttestei hevernek szerte-szét, a brutális kegyetlenséggel gyilkolók a levágott fejekkel fociznak és még el sem tudjuk képzelni azt a mérhetetlen brutalitást, amelyet ezek az “ellenzékinek” nevezett démoni hordák művelnek civil ártatlanokkal. A nyugatnak talán eszébe kellene jutnia, hogy az effajta borzalmak a szíriai nép kultúrájától teljesen idegenek, a szíriai nép és a kormány hagyományőrző, békés életvitelét éppen a nyugat ismeri legjobban.

Hírdetés

A démoni hordák profitszerzésben gondolkodnak. Tételezzük fel, hogy kivonul a nyugat Szíriából. Talán ezután az általuk okozott károk helyreállításából kívánnak meggazdagodni? A nyugati diplomácia hiányosságait mutatja az Irán részvétele nélküli svájci béketárgyalás.

Szíriának nincs szüksége Amerika és a többi csatlós állam bábáskodásra, amely saját maga sincs tisztában alapvető emberjogi kérdésekkel. A szírek maguk kívánják államukban a rendet megteremteni.

Forrás: pravda

magyartudat.com


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »