„Az elit baloldali forradalmát a polgárok konzervatív forradalma követi”

„Az elit baloldali forradalmát a polgárok konzervatív forradalma követi”

Új polgári-konzervatív fordulatról, a ’68-as elit baloldali elnyomásának megszüntetéséről és az iszlám vallás Európát fenyegető veszélyeiről ír Alexander Dobrindt, a CSU szövetségi frakcióvezetője a Die Welt című konzervatív német napilapban. Dobrindt Merkel testvérpártjának vezető politikusa pénteken fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt Bajorországban, a párt évadnyitó ülésén, ahol elsősorban a bevándorlás és menekültpolitika lesz napirenden. A párt itt elsősorban azokat a témákat szeretné rögzíteni, amelyeket a vasárnap kezdődő koalíciós tárgyalások során a szociáldemokratákkal szemben szeretnének megvédeni és feltételül szabni.

Szerdán még koalíciós egyeztetésekre sietett Alexander Dobrindt, Angela Merkel bajor testvérpártjának frakcióvezetője. Akkor azt mondta az újságíróknak, ő bízik a gyors és eredményes tárgyalásokban a szociáldemokratákkal. Egy napra rá azonban a következő írása jelent meg a Die Welt című napilapban:

„50 évvel 1968 után eljött egy polgári konzervatív fordulat ideje Németországban. A baloldali ideológiák, a szociáldemokraták etatizmusa és a zöldek tilalomsorozata felett eljárt az idő. Az új iszlamizmus már Európa szabadságát és magától értetődését fenyegeti, amit nem engedhetünk meg. Ezért alakul most egy új polgárság Németországban. Az elit baloldali forradalmát a polgárok konzervatív forradalma követi. Mi támogatjuk ezt a forradalmat, és politikai szószólói vagyunk.”

Hírdetés

A cikkben Dobrindt hat pontba szedte ennek az új polgárságnak az alappilléreit, köztük a keresztény Európát és a nemzeti értékek, valamint a családok védelmét. Indoklásában erősen kritizálja azt az Európa-politikát, amely a nemzeti határokat és értékeket összemosná és azt a baloldali „elitliberalizmust”, amely véleménye szerint ugyan kisebbségben van, mégis uralma alatt tartja az országokat.

Az írásra többen is reagáltak, köztük Katja Kipping, a baloldali Die Linke társelnöke, aki Twitteren azt írta, ilyet korábban csak a szélsőséges és bevándorlásellenes AfD-től hallott. Kipping szerint aki a zöldeket a radikális iszlamistákkal helyezi egy szintre, az leginkább az AfD kedvében jár.

Dobrindt írásának időzítése nem volt véletlen. A kommentárt pártjának évadnyitó ülésének első napján jelentette meg. Itt a párt arról tárgyal, hogy milyen feltételekhez kössék a vasárnap kezdődő nagykoalíciós tárgyalásokat. Az eseményre Orbán Viktor magyar miniszterelnököt is meghívták, akivel elsősorban a menekültpolitikáról fog tanácskozni a párt vezetése pénteken. Bár mind Seehofer, mind pedig Dobrindt egy újabb nagykoalíció mellett áll, ha a CSU a tárgyalások során a cikkben leírtakhoz tartja magát, az akár a koalíciós próbálkozások újabb bukásához és a német kormányválság elhúzódásához is vezethet.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »