Az élet játék 2022 – élménykonferencia nem csak pedagógusok részére

Az élet játék 2022 – élménykonferencia nem csak pedagógusok részére

„A jelenlét megtartó ereje” – ezzel a mottóval rendezi meg a TANDEM nonprofit szervezet idei élménykonferenciáját november 17-én, amely a koronavírus-járvány két online éve után ismét élőben valósul meg Révkomáromban.

A rendezvény célja kettős: egyrészt olyan módszertani tudást kínálni a pedagógusoknak, illetve a segítő szakmában tevékenykedőknek, amelyek a jelen kihívásaira adnak választ diákok, fiatalok, iskolai és civil közösségek életében. Másrészt pedig találkozási teret és feltöltődési lehetőséget kínálni mindazoknak, akik hivatásukból adódóan emberekkel és csoportokkal, diákokkal vagy felnőttekkel foglalkoznak.

A nyitó előadást az ismert magyarországi előadó, Pál Ferenc mentálhigiénés szakember tartja, aki a TANDEM Labirintus udvarában több éve visszatérő vendég – ez alkalommal az okos eszközök hatásairól fog beszélni. Ezt követően három idősávban zajlanak majd párhuzamos kiscsoportos, interaktív programok.

A sokszínű kínálatban fellelhetők olyan módszerek és témák, amelyek a mindennapi pedagógusi gyakorlatba beilleszthető tudást kínálnak, akár tantárgyi ismeretekhez köthetően is, mint az irodalomtanítás, történelem, testnevelés vagy ének-zene. Ugyanakkor az iskolarendszer fejlesztése iránt érdeklődők is találhatnak számos érdekes programot: lesz szó az inklúziót érintő kérdésekről, az osztályfőnök szerepéről, az értékelés alternatív lehetőségeiről és az iskolai indulatkezelésről, vagy az online bántalmazás megelőzéséről egyaránt.

A konferencián olyan szervezetek tartanak majd programokat, mint a magyarországi Hősök Tere Alapítvány, a hazai Vekker Műhely, A Grund, az Innovatív Oktatásért Intézet, illetve a Regionális Pedagógusokat Segítő Mentorközpont. De tanulhatnak a résztvevők kreatív írást a legújabb könyvét frissen megjelentető Durica Katarinától, illetve találkozhatnak a felvidéki közösségünk transzgenerációs traumáinak kutatásában hatalmas eredményeket elért Tóth Erzsébet Fannival is, aki a beszÉLJ című könyvével arra is utat mutat, hogyan dolgozzuk fel ezeket az generációk óta hordozott, örökölt traumákat.

Hírdetés

A nap zárásaként a résztvevők egy színházi előadáson vehetnek részt közösen: Kiss Csaba De mi lett a nővel? című előadása kerül színpadra a késő délutáni órákban, a City Reboot Polgári Társulás jóvoltából. Játsszák: Szabó Viktor, Culka Ottó, Olasz István. Emellett pedig a szervezők a közösségépítés és informális oktatás jegyében néhány meglepetéssel készülnek, amelyek célja, hogy egy hosszabb távon is működő, megtartó közösséget építsenek a hazai pedagógusok és segítők körében.

A konferenciára való jelentkezés október 12-étől lehetséges, a jelentkezési határidő november 14.

A részletes program és a jelentkezéssel kapcsolatos információk megtalálhatók a TANDEM weboldalán ITT. A jelentkezési űrlap és a részletes program ITT található. 

A program a Kisebbségi Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

(TANDEM/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »