Az eldurvuló tüntetések nyomai a Kossuth téren

Az eldurvuló tüntetések nyomai a Kossuth téren

Festék, tojáshéj és korom csúfítja az Országház bejáratát. A tüntetők ablakokat törtek be, felgyújtották a téren a rászoruló gyermekeknek szánt szánkókat és az ország karácsonyfáját is megperzselték.

Az elmúlt napok tüntetéseinek nyomai teljesen elcsúfították a Kossuth teret. Hiába dolgoztak autóikkal a takarítók, nem győzték felszámolni a károkat. A Parlament lépcsője csupa festék, kék, zöld, lila és fehér foltok takarják. Van olyan része, amelyet korom borít, ott valószínűleg füstbomba robbanhatott. A bejáratot ékesítő oroszlánszobrokat tojáshéjak borítják.

Az Országházat sem kímélték a demonstrálók, két ablakát is betörték. A térköveket is kosz, festék és firkák borítják. Voltak akik, agresszív üzeneteket hagytak maguk után.

Hírdetés

„Kötelet nekik” – ez a felirat több helyen is olvasható. Tőkés László EP-képviselőt meg is nevezték az egyik graffitin, azok között, akiket akasztva látnának.

A padok már visszakerültek az eredeti helyükre, miután a tüntetők jó néhányat egymásra dobáltak. Az egyik padon az is látszik, hogy megpróbálták felgyújtani. Csakúgy, mint az ország karácsonyfáját körülzáró, szegény gyermekeknek szánt szánkókat.

Némelyiken még mindig látható, hogy hol gyújtották meg a feldühödött demonstrálók. Ezek közül többet össze is törtek a randalírozók. A karácsonyfát sem kímélték. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke az M1-en arról beszélt, hogy értetlenül áll a tüntetők tettei előtt. A nemzeti lobogó árbocát és a mellette a térköveket is összefirkálták a tüntetők.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »