Az éjszakai volt a legnagyobb csapás az ukrán energetikai infrastruktúra ellen a háború kezdete óta

Volodimir Zelenszkij ukrajnai elnök az éjszakai légitámadásokat követően pénteken kiadott közleményében felhívta a figyelmet arra, hogy az orosz erők polgári célpontok, köztük az áram- és vízellátó hálózat ellen intéznek támadásokat. Az éjszakai csapásoknak több halálos áldozatuk is van.

A Telegram internetes közösségi oldalon közzétett bejegyzésében az államfő úgy fogalmazott, hogy a világ számára is egyértelmű, melyek a kiszemelt célpontok.

"A világ az orosz terroristák célpontjait olyan világosan látja, amennyire csak lehetséges: az erőművek és áramellátó hálózatok, a vízerőműgátak, közönséges lakóházak vagy akár a trolibuszok" – írta Zelenszkij.

Az orosz hadsereg több mint hatvan Sahid típusú drónt és közel kilencven rakétát lőtt ki a múlt éjszaka során Ukrajna felé – tette hozzá.

Hírdetés

Az ukrán légierő beszámolója szerint az éjszaka kilőtt 151 orosz rakétából és drónból 92-t sikerült semlegesíteni.

Ihor Klimenko belügyminiszter a Telegramon számolt be arról, hogy a támadásokban legalább két ember meghalt, tizennégyen megsebesültek, hárman pedig eltűntek.

Az ország energiaügyekért felelős legnagyobb hivatalának vezetője pedig kijelentette, hogy ez volt az ukrán energetikai infrastruktúra elleni legnagyobb csapás a háború kezdete óta.

Reggelre a keleti Harkiv és Zaporizzsja, valamint a közép-ukrajnai Krivij Rih és Vinnicja térségéből is rakétatámadásokról érkeztek jelentések. A csapások mindenütt leginkább az energia- és vízellátásban okoztak károkat.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »