Az Eintracht Frankfurt nyerte a döntőt (Európa-liga)

Az Eintracht Frankfurt nyerte a döntőt (Európa-liga)

Az Eintracht Frankfurt nyerte az Európa-liga döntőjét Sevillában. A rendes játékidőben döntetlent játszott a skót Glasgow Rangers ellen (1–1), az eredmény a hosszabbításban sem változott, majd a tizenegyespárbajban 5–4 arányban a német csapat diadalmaskodott. Sikerének köszönhetően a következő idényben a Bajnokok Ligája főtábláján szerepelhet.

A mérkőzést a német csapat kezdte nagyobb lendülettel, a skót kapusnak a 20. percben bravúrra volt szüksége. Ezt követően a Rangers átvette az irányítást, amit azonnal egy helyzet jelzett, Joe Aribo azonban célt tévesztett. A szünetig fölényben játszott a skót együttes, de nem tudta gólra váltani a lehetőségeket, ahogy korábban riválisa sem.

Hírdetés

A második félidőt ismét a német gárda kezdte jobban, közel járt a vezetés megszerzéséhez, de ezúttal hamarabb alábbhagyott a lendülete. A folytatásban a szigetországi alakulat diktálta a tempót, ráadásul egy védelmi hibát kihasználva Aribo a vezetést is megszerezte. Hátrányban magasabb fokozatra kapcsolt az Eintracht, amely nem sokkal később egyenlített.

A hosszabbításban nem változott a játék képe, a fáradtság miatt rendre hiba csúszott a befejezésekbe. A kétszer 15 perc alatt nem született újabb gól, a 118. percben a német Kevin Trapp hárított hatalmas bravúrral. A tizenegyespárbajban a hibátlanul célzó Eintracht Frankfurt bizonyult jobbnak, egyedül a Rangers csereként beállt játékosa, Aaron Ramsey hibázott.

Eredmény, Európa-liga, döntő: Eintracht Frankfurt (német)–Glasgow Rangers (skót) 1–1 (gólszerzők: Borré 69., illetve Aribo 57.) – tizenegyesekkel: 5–4.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »