Az egyszázalékos erő eldöntötte: itt az ellenzék útja a győzelemhez – avagy hogyan gyűrhetők le a Fidesz és a Jobbik jelöltjei

Az egyszázalékos erő eldöntötte: itt az ellenzék útja a győzelemhez – avagy hogyan gyűrhetők le a Fidesz és a Jobbik jelöltjei

Átfogó, nyilvános együttműködési javaslatot tett az Együtt az ellenzéki pártoknak – közölte a párt pénteken az MTI-vel.

Értékelésük szerint “véget kell vetni az időhúzásnak” és meg kell állapodni egy-egy egyéni jelöltben.

A közlemény szerint az Együtt eldöntötte, hogy hol és mely jelöltekkel fog indulni az egyéni választókerületekben 2018 tavaszán, és melyekben lép vissza más, demokratikus pártok jelöltjei javára. „Az ellenzék útja a győzelemhez” című, koordinált indulást célzó ajánlatukat nyilvánosságra hozták és megküldték az MSZP-nek, a DK-nak, az LMP-nek és a Momentumnak.

Azt is közölték: 15 választókerületben kérik a baloldali, liberális és zöldpártok támogatását, 26 körzetben az MSZP, 24-ben pedig a DK jelöltjének indulását javasolják. Konkrét alapjavaslatot tettek az LMP és a Momentum számára is – tették hozzá.

Kezdeményezésüket azzal indokolták, hogy egyértelművé tegyék: készek visszalépni egyes választókörzetekben a kormányváltás érdekében, amennyiben azt a többi ellenzéki párt is megteszi.

Hírdetés

Ha minden egyéni körzetben csak egy ellenzéki jelölt áll szemben a Fidesz és a Jobbik jelöltjeivel, akkor bekövetkezhet az „új rendszerváltás” – fogalmaztak, hozzátéve: a listás szavazásnál már lehet pártokra szavazni.

Megjegyezték továbbá, hogy a kormányváltás esélyeinek feladásaként értékelik, ha nem alakul ki egyéni választókerületi koordináció, s ez esetben önállóan elindulnak az általuk legelőnyösebbnek tartott helyeken.

(MTI)

Az MSZP elnöksége "elsöprő többséggel" fogadta el Karácsony ajánlatát – végre nekik is lesz kormányfőjelöltjük

Iránytű Intézet: a DK és az LMP is beérte az MSZP-t

Karácsony szerint hiba volt nekimenni a szemkilövetőnek – ő a közös lista harmadik helyét adná neki

Erő és Elszántság-párti fiatalok poroltak el egy "liberális köcsögöt" – az Együtt szerint a Fidesz és a Jobbik a felelős


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »