Az egykori pártlap szerzője már most csalást vízionál

Újabb tanúbizonyságát adta a Népszabadság annak, hogy semmilyen szinten nem tiszteli a demokráciát és miközben még egyetlen voksot sem adtak le a kvótareferendumon, máris csalást emleget.

Az is érdekes, hogy mire alapozza eme nagyívű eszmefuttatását a cikk szerzője: „Tizenegyezer szavazókör van, és már korábban is lehetett tudni, hogy a demokratikus ellenzék parlamenti frakcióval rendelkező pártjainak nem lesz 11 ezer embere arra, hogy a szavazás tisztaságát ellenőrizze. (Mostanra kiderült: a szavazókörök csak egyharmadában lesz nem kormánypárti delegált.)”

 

Emiatt már előre megkérdőjelezni a népszavazás tisztaságát, sőt csalással vádolni a kormánypártokat, akik „nem átallottak” a szavazókörök lehetőleg mindegyike tagokat delegálni, merő rosszindulat, sőt kimondható; hazugság.

 

 

S hogy miért?

 

Hírdetés

Először is, arról, hogy a mélyen tisztelt ellenzéknek miért nincs ennyi embere a szavazatszámláló bizottságokba nem a kormány tehet.

 

Korábban magam is részt vettem több választás alkalmával is ezen bizottságok munkájában és már a 2000-es évek közepén is az volt a szokás, hogy a Fidesz delegáltjai személyes meggyőződésből, önkéntes munkaként végezték kora hajnaltól késő éjszakáig tartó tevékenységüket, míg az MSZP delegáltjai több ezer forintos díjazást kaptak a párt helyi szervezeteitől, ugyanis már akkor is nehéz volt 11 000 aktív szocit találni széles e hazában.

 

A jelek szerint az elvtársak jogutódjainak mostanra kiürült az erre fordítható kerete, beszűkültek lehetőségeik az immár hat éve tartó ellenzéki lét miatt.

 

Persze ez nem jelenti azt, hogy október 2-án kizárólag Fideszesek őrködnek majd a népszavazás tisztasága felett, ahogy minden választás alkalmával úgy most is ott lesznek a bizottságokban az önkormányzatok által választott tagok, ráadásul a választási törvény értelmében a pártdelegáltak ezúttal sem lehetnek választott tisztségviselők, vagyis elnöki vagy alelnöki tisztet csakis az önkormányzatoktól érkező tagok tölthetnek be.

 

Úgyhogy azt gondolom, hogy mindenki, így Föld S. Péter kolléga is lenyugodhat, október első vasárnapján törvényes és tiszta körülmények között voksolhat majd több mint nyolcmillió magyar állampolgár.

 

Juhász Attila


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »