Az egyiptomi hadsereg vacsorát szolgál fel a lakosság számára Ramadán hónapban

Az egyiptomi hadsereg vacsorát szolgál fel a lakosság számára Ramadán hónapban

Az egyiptomi fegyveres erők szóvivője szerint az egyiptomi hadsereg jó kapcsolatra törekszik az állapolgárokkal, ezért részt vesz az állampolgárokkal együtt a Ramadán hónappal kapcsolatos teendők lebonyolításában.

Ezért a Mohamed Zaki vezérőrnagy, az egyiptomi fegyveres erők vezérkari főnöke és egyben védelmi miniszter által kiadott 135-ös számú rendelet utasítást ad a hadsereg számára, hogy térítsenek meg asztalokat a Ramadán hónap alkalmából, melyhez naplementekor a böjtöt megtörő hívek gyülekezetnek és ételt fogyaszthatnak. A védelmi miniszter rendelete értelmében ezt minden kormányzóságban meg kell valósítani.

A hadsereg több ezer ilyen asztalt fog megteríteni Ramadán hónap minden napján Egyiptom szerte és leginkább a nagy számú lakossággal rendelkező területekre fognak koncentrálni.

Hírdetés

A Központi Katonai Parancsnokság 43 ilyen asztalt fog fenntartani Kairó, Giza, Qaliobiya, Menofiya, Fayoum, Beni Suef és Minya kormanyzóságokban. A Második Szárazföldi Hadsereg parancsnoksága 30 asztalt fog fenntartani Port Said, Al-Daqhliya, Al-Sharqiya, Dumyat és Ismailiya kormányzóságokban. A Harmadik Szárazföldi Hadsereg parancsnoksága 18 asztalt állít fel Suez, Dél-Sínai, Észak-Sínai, és a Vörös tengeri kormányzóságban. Az Északi Katonai Körzet 21 asztalt terít meg Alexandria, Al-Gharbiya, Al-Boheira és Kafar Al-Sheikh kormányzóságokban.

A Déli Katonai Körzet 18 asztalt állít fel Asyut, a Vörös tengeri, Qena, Aswan, Sohag, Al-Wadi Al-Gedid és Luxor kormányzóságokban. A Nyugati Katonai Körzet öt asztalt terít meg Matruh kormányzóságban és a Haditengerészet Parancsnoksága két asztalt állít fel Alexandria kormányzóság területén. A Határőrség Parancsnoksága pedig Kairó egyes területein látja vendégül esténként a böjtöt megtörő híveket.

Orientalista.hu – Al-Isfahani


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »