Az egyik legnépszerűbb ital lehet a Covid ellenszere?

Az egyik legnépszerűbb ital lehet a Covid ellenszere?

Korábban már lehetett híreket hallani, a tudósok azonban most bebizonyították, hogy némely, polifenol anyagban gazdag étel és ital hatásos lehet a koronavírus elleni védekezésben.

A kutatások kimutatták, hogy például a kávé is hatásos lehet a Covid ellen. Ez nem azt jelenti, hogy aki kávét fogyaszt, nem kaphatja el a vírust, a tünetek azonban enyhébbek lehetnek. A tudósok korábban bebizonyították, hogy a polifenolban gazdag élelmiszerek fogyasztásával és a testmozgással kiküszöbölhetjük a súlyosabb tünetek kialakulását.

Hírdetés

A kutatások kimutatták, hogy napi egy csésze kávé elfogyasztása akár 10%-kal is csökkentheti a fertőzésveszélyt.

Az erre irányuló teszteket az egészségre nem veszélyes SARS-CoV-2 vírussal végezték el, ami koronavírushoz hasonlóan viselkedik, az egészségre azonban ártalmatlan. A vizsgálatokat laboratóriumi körülmények között végezték, és bizonyítást nyert, hogy az őrölt kávé csökkentheti a vírus tüneteit. A kávé szerelmeseinek jó hír, hogy az egyes hozzáadott anyagok, mint a tejszín, cukor vagy a fahéj sem csökkentik ennek hatását. A kutatók szerint az ital a Delta, Alfa és Omikron variáns ellen is hatásos lehetett. Ennek kapcsán a közelmúltban már embereken is végeztek vizsgálatokat.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »