Az Egyesült Királyságban azon vannak, hogy a "rasszistáktól" és a "szexistáktól" megtagadják az egészségügyi ellátást

Az Egyesült Királyságban azon vannak, hogy a "rasszistáktól" és a "szexistáktól" megtagadják az egészségügyi ellátást

A fordító megjegyzése:

1. A „Clown World” szó szerinti jelentése bohócvilág; szabad fordításban „a világ kész cirkusz” vagy „tiszta bolondokháza”. Ez a kifejezés arra mutat rá, hogy napjaink világában a polkorrekt felforgatás olyan őrült dolgokat tett elfogadottá, melyeket a józan ész elutasít. Ilyen tipikus példák a két nem mellett a „harmadik nem” bevezetése, valamint nőimitátorok előadásai kisgyerekek részére.

2. A „deplatforming”, azaz deplatformizálás szó szerint azt jelenti, hogy valakit eltávolítanak a szónoki emelvényről. Szélesebb értelemben azt jelenti, hogy az olyan személyt, aki nem áll be a polkorrekt sorba, előbb a közösségi médiáról távolítják el, majd a mindennapi életben is ellehetetlenítik: kirúgják az állásából és máshol nem veszik fel, nem nyithat bankszámlát, nem kap hitelt stb.

3. A tapasztalt olvasók tudják, hogy az olyan szavak, mint rasszista, szexista, homofób stb. teljesen elvesztették eredeti jelentésüket, és manapság ezeknek a szavaknak csak egy közös jelentésük van: olyan személy, aki nem hódol be a polkorrekt agressziónak.

4. Ez itt pedig egy újabb bizonyíték arra, hogy soha, de soha nem szabad feladni a készpénzzel való fizetés lehetőségét. Ha ugyanis kizárólag kártyás és átutalásos rendszerre térnénk át, az elnyomó hatalom ugyanezt a módszert alkalmazhatná az eltérő véleményű emberek ellen: megtagadná tőlük a fizetési lehetőséget, vagy akár egészen egyszerűen törölné a számlájukon lévő pénzt.

5. Bár az egészségügyi ellátást meg akarják tagadni a „rasszistáktól”, „szexistáktól”, „homofóboktól”, ennek ellenére biztos, hogy a pénzt kisajtolják belőlük adó formájában, hiszen valakinek mégiscsak ki kell fizetnie a rendszer fenntartását…

6. Elvileg az egészségügyi ellátást csak akkor lehet majd megvonni a „rasszistáktól” és „szexistáktól”, ha a megvonás biztonságos, azaz nem okoz közvetlen életveszélyt. Azonban a brit közegészségügy, akárcsak a magyar vagy a világ bármelyik részén lévő ilyen rendszer, rossz hatékonyságú. Elégedetlen a beteg a lassú és udvariatlan kiszolgálással? Na és – akkor is csak oda mehet vissza, mert csak az van.

Biztosak lehetünk benne, hogy a szűkösen rendelkezésre álló erőforrások (sorszámok, gyógyszerek, kezelések) elosztásakor az „elnyomott kisebbségeket” mindig előre fogják venni, míg a „rasszisták” és „szexisták” mindig a sor végén fogják találni magukat.

7. A tapasztalt olvasók azt is tudják, hogy minden „antirasszista” és „antiszexista” program hogyan működik a gyakorlatban.

Ha egy fehér férfi csak pisszenni is fog, ezek az erénycsőszök nyomban ott fognak teremni, mert tudják, hogy nem kockáztatnak semmit, hiszen ő nem fogja a földbe döngölni őket. Ha viszont egy néger vagy pakisztáni férfi, egy színesbőrű nő, vagy egy magát transzneműnek tartó elmebeteg fog hőbörögni, ezek az erénycsőszök a fülüket-farkukat behúzva fognak elsomfordálni, hiszen egyrészt nem akarnak ökölcsapást az arcukba, másrészt ha rászólnak a kulturális sajátosságukat gyakorlókra, akkor a saját rendszerük fordul ellenük és bélyegzi meg őket „rasszizmusért”, „szexizmusért”, „transzfóbiáért”.

Elég csak emlékezni, hogy a brit rendőrség körülbelül két évtizeden keresztül tudott a Rotherhamben, Telfordban és egyéb városokban kiskorú fehér lányokat erőszakoló pakisztáni bandákról, de nem lépett fel ellenük, mert az „rasszizmus” lett volna. (Lásd itt vagy itt.)

Most pedig jöjjön a cikk fordítása!

Az Egyesült Királyság Nemzeti Egészségügyi Szolgálata azon van, hogy a „rasszistáktól” és a „szexistáktól” megtagadja az ellátást

Hírdetés

Ugyan mi sülhet el rosszul?

Az Egyesült Királyságban a Nemzeti Egészségügyi Szolgálat (National Health Service, NHS) egy köztestülete bejelentette, hogy meg fogja tagadni az ellátást azoktól a betegektől, akiket „rasszistának” vagy „szexistának” ítél meg.

Nem, ez nem az Onion [egy szatirikus portál – a ford.].

Az észak-bristoli NHS-köztestület azt mondta, hogy a „fenyegető vagy sértő nyelvezet”, akárcsak a „rasszista vagy szexista nyelvezet, kézjel vagy viselkedés”, valamint a „rosszindulatú vádaskodás” mind büntetendő cselekmény lesz.

Azok a betegek, akik ilyen szabályszegést követnek el, „a sporthoz hasonlóan fegyelmező sárgalap, és azután végső piroslap hatálya alá fognak kerülni, melynek keretében a kezelést megvonják, amint az biztonságos”.

„A világ minden szegletéből, sok különféle háttérből származó személyzetünk van, és mi büszkén hirdetjük az egyenlőség iránti elkötelezettségünket, ami az NHS alapvető értéke”, mondta Andrea Young, az észak-bristoli NHS-köztestület vezérigazgatónője.

„Erős jelet küldünk azzal kapcsolatban, hogy bármiféle rasszizmus vagy megkülönböztetés teljességgel elfogadhatatlan – azt akarjuk, hogy a személyzet szálljon szembe azzal és jelentse azt, valamint azt akarjuk, hogy mindenki tudja, hogy annak következményei lesznek”, tette hozzá.

Itt a probléma természetesen az, hogy annak meghatározása, hogy mi minősül „rasszizmusnak” vagy „szexizmusnak”, minden egyes eltelt nappal bővül.

Amint arra Jack Montgomery rávilágít: „2017 végén egy NHS-beteg, aki ápolónőt kért méhnyak-kenet vételének elvégzésére, panaszt tett, amikor a kórház egy „nyilvánvalóan férfi kinézetű… rövidre nyírt hajú, férfi arcvonással és hanggal, nagyszámú tetoválással, valamint borostával bíró” embert küldött, aki ragaszkodott ahhoz, hogy „a nemem nem férfi. Transzszexuális vagyok”.

Gyámszülőktől az állam szintén vett el gondozásukban lévő gyerekeket, mert az UKIP [az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártja – a ford.] támogatói voltak, és nem a „multikulturalizmus” vehemens támogatói.

Az Egyetemi Kórházak Bristoli NHS-alapítványának Köztestülete azt is elrendelte, hogy a brit zászlót távolítsák el a biztonsági személyzet szúrásálló mellényeiről, miután egy ember panaszt tett, hogy az „sértő”.

Ez még rosszabb, mint Kína társadalmi pontrendszere, mely tudomásom szerint még nem büntet embereket egészségügyi ellátás megvonásával, ha gondolatbűnt követnek el.

Először embereknek a közösségi médiaoldalakról való deplatformizálása történt meg, azután megtörtént embereknek a bankszámlákról és jelzáloghitelekről való deplatformizálása. Most embereknek a kórházi ellátásról való deplatformizálása történik.

Szó szerint eltörlik embereknek az alapvető egészségügyi ellátáshoz való jogát politikai vagy közösségi véleményük miatt.

Ez az, ahol vagyunk, és ez az, amiért az Egyesült Királyság tényleg a bohóc-világrend fővárosa.

(Hidra – Kuruc.info)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »