Az Egyesült Arab Emírségek mobilkórházat épít a Gázai övezetben

Az Egyesült Arab Emírségek mobilkórházat épít a Gázai övezetben

2023. 11. 07.

Mobilkórházat tervez kialakítani az Egyesült Arab Emírségek a Gázai övezetben – jelentette hétfő este a WAM, az emírségek hivatalos hírügynöksége.

Öt repülőgép indult el Abu-Dzabiból a Gázai övezet határához közel fekvő egyiptomi el-Arísba, fedélzetén a 150 ágyas létesítmény kialakításához szükséges felszerelésekkel. A WAM közleménye szerint a Mohamed bin Zájid Ál Nahajan elnök utasítására megépülő kórházban sebészeti, nőgyógyászati és intenzív osztályt terveznek működtetni. A kezdeményezéssel a palesztin nép iránti szolidaritásukat és támogatásukat akarják kifejezni – tették hozzá.

Hírdetés

Az AFP francia hírügynökség érdeklődésére egy emírségekbeli tisztségviselő elmondta: egyelőre nem tudják, milyen módon tudják majd a felszerelést bejuttatni a Gázai övezetbe.

Az övezetet uraló palesztin Hamász ellen indított izraeli hadműveletek kezdete óta a térség több mint 2 millió lakójának már több mint fele kényszerült elhagyni otthonát. Sokan húzódtak az övezet északi feléből délre, ahol bizonytalan körülmények között élnek. Segélyszervezetek arra figyelmeztetnek, hogy humanitárius katasztrófa fenyeget a Gázai övezetben. A Hamász-hatóságok szerint több kórház lényegében működésképtelenné vált a háború következtében.

Hivatalos palesztin adatok szerint az övezetben több mint tízezren haltak meg azokban a légicsapásokban és hadműveletekben, amelyeket Izrael hajtott végre válaszul az október 7-én a Hamász által Izrael ellen elkövetett támadásra. A palesztin áldozatok kétharmada nő és gyermek.

Megosztom:


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »