Az Egyesült Államokra szegeződő atomtöltetekről énekel egy orosz énekes-politikus

Az Egyesült Államokra szegeződő atomtöltetekről énekel egy orosz énekes-politikus

Gyenyisz Majdanov egy orosz énekes és politikus, akinek legújabb szimfonikus popdala a Szarmat nevű, orosz szuperfegyverként emlegetett ballisztikus rakétáról szól. Az énekes-politikusnak Dmitrij Rogozin, az Orosz Szövetségi Űrügynökség (Roszkoszmosz) korábbi vezetője segített megírni a dalszöveget. 

A szövegből kiderül többek között az is, hogy a Szarmat az Egyesült Államokra szegeződik, és mivel erősebb az Urál hegységnél is, ezért nem fognak rajta a szankciók, sőt egyetlen szempillantás alatt képes lenne megsemmisíteni Oroszország ellenségeit. 

A karácsonyi hangulat tehát garantált.

Hírdetés

I thought we were long past the point when Russia could surprise us, but how wrong I was

Denis Maidanov has just released a song honouring the Sarmat intercontinental ballistic missile, known in the West as "Satan II"

And ex-Roscosmos boss Rogozin helped him with the lyrics pic.twitter.com/Uim3ddU3Ak

— Francis Scarr (@francis_scarr) December 17, 2022

A hírt megosztó Francis Scarr újságíró annyit fűzött hozzá a videóhoz, hogy „azt hittem, túl vagyunk már azon, hogy Oroszország meglepetéseket tudjon okozni, de mekkorát tévedtem”. 

Az orosz védelmi minisztérium szerint a Szarmat lesz a világ legnagyobb hatótávolságú rakétarendszere, amely lényegében képes lesz bárhol a világon csapást mérni Oroszország ellenségeire. A fegyverrendszer az oroszok szerint néhány perc alatt képes lesz elérni bármely nyugati fővárost; Berlint 46, Londont 122 másodperc alatt „le tudja törölni a térképről,” de az amerikai keleti partot is célba tudják vele venni. A fegyverrendszer felszerelhető akár 10-15 nukleáris robbanófejjel is.

(Kuruc.info – Index nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »