Az Egyesült Államok újabb ,,felkelést,, akar kirobbantani Szíria déli részén

Az Egyesült Államok újabb ,,felkelést,, akar kirobbantani Szíria déli részén

A ,,Szabad Szíriai Hadsereg (FSA),, nevű terrorista csoport vezetői tavaly Jordániába szöktek át és most azt tervezik, hogy visszatérnek Szíriába ahol felkelést robbantanak ki az ország déli részén. Mindehhez támogatást nyújt az Egyesült Államok és az amerikai báb ,,Syrian Observatory for Human Rights (SOHR),, nevű ún. ,,civil,, szervezet.

Az SOHR szerint több ezzel kapcsolatos tárgyalás is zajlott Jordániában ahol egy újabb felkelés lehetőségeit vitatták meg. Ezen kívül döntöttek egy újabb ,,Déli Hadsereg,, nevű csoport létrehozásáról, melynek célja az ún. ,,iráni milíciák,, megtámadása Szíria déli részén. A csoport természetesen egy újabb CIA szülemény, mely Szíria destabilizálására törekszik.

A Jordániában lévő amerikai műveleti parancsnokság (Military Operation Center-MOC) nyilatkozata szerint az üggyel kapcsolatban egyeztetések folynak és több találkozó is lezajlott a tervek megvalósításának érdekében.

Hírdetés

Tavaly a Szíriai Arab Hadsereg visszafoglalta a dél-szíriai területeket a különböző terror szervezetek állásaival együtt. A ,,Szabad Szíriai Hadsereg,, és más terrorista csoportok pedig kiszorultak az ország területéről és vezetőik Jordániába távoztak.

Az utóbbi hónapokban több támadás is érte a szíriai és az orosz csapatokat Szíria déli részén. A támadásokkal mindig az Iszlám Államot vádolták, azonban megvan az esélye annak, hogy az amerikaiak által támogatott terrorista sejtek állnak a támadások mögött. Valószínűleg így készülnek fel a visszatérésre.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (South Front)


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »