Az Egyesült Államok totalitárius diktatúrává válik

Az Egyesült Államok totalitárius diktatúrává válik

2024. 01. 22.

Az Egyesült Államok egyre totalitáriusabbá válik, ami azt jelenti, hogy egyre inkább megsérti az Egyesült Államok alkotmányának első kiegészítését:

„A Kongresszus nem hoz törvényt a vallás alapítására vonatkozóan, vagy tiltja annak szabad gyakorlását; vagy a szólás- vagy sajtószabadság lerövidítése; vagy a nép békés összejövetelének joga, és a kormánytól kérvényezheti a sérelmek orvoslását.”
A kulcsfontosságú záradék a cenzúrát tiltó pont: „A kongresszus nem hoz olyan törvényt… ami korlátozza a szólás- vagy sajtószabadságot”, mivel ez a záradék lehetővé teszi „az emberek jogát a békés gyülekezéshez és a kormánytól kérvényezni. a sérelmek orvoslása”, még a „vallás alapításának tiszteletben tartása vagy annak szabad gyakorlásának tilalma” miatti sérelmek is, így a cenzúra elleni akadály a lényeg, amelyből a többi logikusan következik.

Ma a következőket közöltem egy prominens First Edition ügyvéddel:

Ez lenne a leghatásosabb első módosítási eset?:

Hírdetés

Mint tudják, a 230. szakasz (amely túlélte az 1996-os törvénytelen CDA-t ) felmenti az online kiadókat a perindítás alól, mivel az offline kiadók perelhetők, olyan információk (különösen politikai információk) közzététele miatt, amelyek „kifogásolhatók” egy meghatározatlan személy számára, valamint eltávolításuk vagy elutasításuk miatt. olyan információk közzétételére, amelyeket a kiadó „jóhiszeműen” „kifogásolhatónak” tart (függetlenül attól, hogy miért). Az offline kiadókkal ellentétben az online kiadók teljes felelőssége csak azt az entitást terheli, amelyik az ilyen információkat benyújtotta (azaz a szerzőt vagy a szerző megbízottját), nem pedig a kiadót. Ezenkívül a 230. szakasz az online kiadókra ugyanazt a jogot terjeszti ki, hogy bármit cenzúrázzon, amit cenzúrázni akar. Az első módosítást úgy értelmezték és értelmezik, hogy csak a kormány által végrehajtott cenzúrát tiltja.

Jelenleg azonban a cenzúra egyre terjedő hálója van (mint például itt és itt ), ami egyesek attól tartanak, hogy az elnöki kampányszezonban felgyorsul; és nyíltan csak nem kormányzati szervek csinálják, de széles körű bizonyítékok állnak rendelkezésre arra vonatkozóan, hogy az Egyesült Államok szövetségi kormánya ösztönzi, összehangolja, sőt az általa kikényszerített répa-bottal.

Ha ezen az úton haladunk tovább, hogyan lehet, hogy az eredmény elkerülhetetlenül totalitárius diktatúra lesz az Egyesült Államokban?

Karoly Kuti

Megosztom:


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »